Mike de Haas mikt op volgend seizoen

5 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Alleen door een wonder zou Mike de Haas dit seizoen nog kunnen voetballen. De 30-jarige verdediger van AZ 2000 , die in oktober 2010 de achillespees van zijn rechterenkel  afscheurde, rekent er niet meer op, hij mikt op volgend seizoen.

Half december ging het loopgips eraf en kon het lange proces van revalideren voorzichtig beginnen. De Haas: “Ik word nu twee keer per week behandeld door mijn fysiotherapeut. Het been was heel dun geworden, ik schrok daarvan toen het gips eraf ging. De spieren waren dun, stijf en geïrriteerd. Dat schijnt wel normaal te zijn. In het begin was het heel moeilijk en ook pijnlijk om op te lopen. Langzaam gaat dat beter. De behandeling door de fysiotherapeut gaat nog vijf weken door, daarna begint het echte revalideren: fietsen, zwemmen, hardlopen, krachtoefeningen.”

Mike de Haas maakte twee maanden geleden een aangeslagen indruk. De noeste verdediger van AZ 2000 wordt al jaren geplaagd door spierblessures. Door zijn korte spieren is hij extra gevoelig voor scheuringen en verrekkingen. Het leek dit seizoen aanvankelijk goed te gaan, tot hij op 31 oktober tijdens de warming-up van de wedstrijd  SDOO-AZ 2000 in Heteren zijn achillespees finaal afscheurde. Diezelfde avond nog lag De Haas op de operatietafel.
De Arnhemmer zag het even niet meer zitten. ,,Het was alsof mijn wereld instortte”, zei de voetballiefhebber bij uitstek. Maar de tijd heelt alle wonden en inmiddels is De Haas vast van plan om straks weer over de velden te rennen. “Ik denk er nu een stuk positiever over. Het herstel van zo’n blessure varieert van 6 tot 12 maanden, afhankelijk van het revalideringsproces. Ga ik van zes maanden uit en zit alles mee, dan zit ik al in de zomer, dus dit seizoen haal ik al niet meer. Ik kijk naar volgend seizoen. Want één ding is zeker: ik wil weer voetballen. Zonder voetbal is het leven moeilijk. Elke keer als ik het op tv zie denk ik: gauw weer aan de bak. Ik verheug me nu al op de eerste training van AZ 200 dit jaar. Die is volgende week dinsdag en daar ga ik uiteraard wel kijken. Eens kijken hoe de mannen ervoor staan.”