Michielsen vertrekt naar Tachos

20 februari 2020 | Van onze AS-redactie

Handbaltrainer Fred Michielsen heeft zijn vertrek aangekondigd bij de mannenploeg van DFS Arnhem. De 52-jarige Bredanaar verruilt aan het einde van dit seizoen zijn huidige club voor het Waalwijkse Tachos.  Michielsen is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de Arnhemse eredivisieclub.

Bij zijn aantreden spraken het bestuur van DFS Arnhem en Michielsen de intentie uit drie jaar met elkaar samen te werken. Hoewel beide partijen allerminst op elkaar zijn uitgekeken, komt het na dit seizoen toch tot een breuk. Na lang wikken en wegen besloot Michielsen in te gaan op een aanbod van Tachos.
De reisafstand speelde daarbij een belangrijke rol. ,,Het scheelt mij negen uur aan reistijd”, zegt Michielsen. ,,Daar komt bij dat ik na een training altijd laat terug was in Breda en dan gaat ‘s morgens toch weer heel vroeg de wekker.”

Michielsen begon in de zomer van 2018 aan zijn klus bij DFS Arnhem, dat in het seizoen 2017 -2018 onder leiding van trainer Osvaldo Gomes op het nippertje promotie naar de BENE-League had gemist. Nadat succesvolle seizoen vertrokken Peter en Robin Schoenaker naar respectievelijk Bevo/HC en het Belgische Sporting Nelo. Zonder die twee sterkhouders eindigde DFS Arnhem in het seizoen 2018 – 2019 in de reguliere competitie op een vierde plaats.
Ook na dat seizoen vertrokken enkele spelers, onder wie topscorer Ruben de Bok. Hij vertrok naar HV Houten. Stanley Santos, Gijs Hoeve en doelman Ruben Moerkerk stopten, waardoor Michielsen moest gaan bouwen aan een nieuwe ploeg.

Met nog drie speelrondes in de reguliere competitie voor de boeg staat DFS Arnhem op een achtste plaats met 19 punten uit 19 duels. Degradatiegevaar is er niet. Tachos, zaterdagavond (20.00 uur) in Waalwijk de tegenstander van DFS, heeft ook 19 punten, maar staat op basis van een slechter doelsaldo op de negende plaats.