Mercedes-Benz nieuwe sponsor van Arnhemia

19 juli 2021 | Van onze AS-redactie

Rijden de voetballers van Arnhemia binnenkort allemaal in een Mercedes Benz? Zo ver zal het niet komen, maar het bestuur van de Arnhemse vierdeklasser sloot onlangs wel een driejarige overeenkomst met een grote (bord)sponsor: Wensink Mercedes-Benz. Arnhemia is er maar wat blij mee. Net als met Vonk Financieel Adviseurs, die als hoofdsponsor blijft prijken op de shirts van de spelers van de voetbalclub.

Tijdens een wedstrijd tussen de voetballers van het tweede zondagteam van Arnhemia en de businessclub van Vitesse waren de borden van de nieuwe sponsor afgelopen donderdag voor het eerst zichtbaar. Daarnaast stonden voor het clubhuis twee Mercedessen uitgestald in de Vitessekleuren geel en zwart. Een derde Mercedes stond achter de borden van de nieuwe sponsor bij het veld. Kortom, het was niet te missen dat een kleine club een grote sponsor had binnengehaald.

Remon van Someren, teamleider bij Wensink Mercedes-Benz in Arnhem, is de man achter de sponsoring. “Ik combineer nu het sportieve voor de club Arnhemia en het zakelijke voor Mercedes”, vertelt Van Someren. “Waarom bij Arnhemia? Omdat ik wat terug wil doen voor de club. Ik voetbal in het tweede van Arnhemia op zondag, maar ook in het team van de businessclub van Vitesse. Met de businessclub worden we hier altijd fantastisch ontvangen en hier kan iedereen zichzelf zijn.”

“Remon is bevriend met Edwin Vonk, onze hoofdsponsor”, vertelt Joop Leerentveld, secretaris van Arnhemia. “Zij spelen samen in hetzelfde team en zo is het balletje gaan rollen. Remon zei dat hij wel wat wilde doen voor de club. Wij als bestuur dachten toen aan één bord langs het veld, maar hij wilde gelijk vijftig meter.”

Beter imago

Dat sloeg in als een bom. “Je bent als klein clubje al blij met alles dat je erbij krijgt”, valt Arnhemia-voorzitter Henk Bouwman zijn secretaris bij. “Maar Remon heeft gezien dat wij wat van de club willen maken. Dit geeft ons een boost en helpt ons ook enorm een beter imago te krijgen. De buitenwacht kijkt namelijk niet altijd positief naar ons. Daarom is het ook jammer dat een bijeenkomst van de gemeente Arnhem met sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties in het naastgelegen clubhuis van rugbyclub The Pigs diezelfde avond niet doorging.”

De spelers van Arnhemia 2 en van de businessclub van Vitesse. Arnhemia 2 won met 6-2.
  • Foto geheel boven. Voorzitter Henk Bouwman van Arnhemia (links) en Remon van Someren, teamleider bij Wensink Mercedes-Benz te Arnhem.
  • Alle foto ’s zijn gemaakt door Sjaak Bouwmeester.