Maximale score DFS Arnhem

4 oktober 2018 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem hebben ook hun derde wedstrijd gewonnen. Na de 28-22 thuiszege op Quintus 2, afgelopen zaterdag, deelt de ploeg van trainer Fred Michielsen de koppositie in de eredivisie met Hellas en Houten met zes punten. Zondag gaat DFS in Panningen op bezoek bij het nog puntloze Bevo/HC 2.

Drie gespeeld, zes punten. Het is een start van de competitie die trainer Fred Michielsen zich wenste. Met nog twee overwinningen op Bevo/HC 2 (zondag 7 oktober, uit) en thuis tegen BFC (zaterdag 13 oktober) zou je kunnen spreken van een droomstart.

De komende twee tegenstanders zijn nog puntloos, maar juist die ploegen zijn gevaarlijk. Onderschatting ligt dan op de loer, maar de ervaren coach Fred Michielsen zal zijn ploeg daarvoor waarschuwen. Niettemin sprak Michielsen na de eerste drie competitiewedstrijden over een ‘verlengde voorbereiding’. Volendam 2 (35-28 winst), Tachos (27-23 zege) en afgelopen zaterdag Quintus 2 (28-22 overwinning) bleken ideale tegenstanders om in het juiste ritme te komen.
De sterkhouders Robin en Peter Schoenaker zijn vertrokken, Pascal Lucassen is herstellende van een kruisbandoperatie. Zonder dit drietal heeft DFS hoe dan ook aan kwaliteit ingeboet, maar ook voor dit seizoen heeft DFS de lat hoog gelegd. De doelstelling is een plek bij de eerste twee in de eredivisie. De kampioen promoveert rechtstreeks naar de BENE-League, de nummer twee speelt in een tweeluik met de Nederlandse nummer vijf uit de BENE-League om een tweede ticket in de Belgisch-Nederlandse competitie.

Om die doelstelling te halen is puntenverlies tegen de ‘kleintjes’ funest. Overwinningen tegen Bevo HC 2 en BFC zijn dan ook een ‘must’. Daarna komen de grote wedstrijden tegen Hellas (zaterdag 20 oktober, uit) en Houten (zaterdag 10 november, uit). Tussendoor speelt DFS nog op zaterdag 3 november thuis tegen Lions 2.

Tegen Volendam 2 leidde DFS bij rust al met 17-10, maar kon door de vele tijdstraffen na de hervatting niet verder uitlopen. Liefst negen keer moest een speler van DFS in dit duel twee minuten naar de kant. Ruben de Bok kreeg twaalf minuten voor tijd zelfs zijn derde tijdstraf en moest daarna aan de kant blijven. “Eentje was terecht, twee niet”, oordeelde Michielsen na afloop. “En in het laatste deel stonden we heel vaak in ondertal. Zonde, want daardoor konden we de score niet uitbouwen.”

Michielsen koos tegen Volendam 2 voor keeper Stef Beukers (foto links, 20), die het doel zestig minuten verdedigde. “We hebben drie goede keepers met Stef, Ruben Moerkerk en Peter Kwant en ik maak elke woensdag een keuze welke twee er meegaan”, legt Michielsen uit. “Er zit op dit moment niet veel verschil tussen die drie. Het liefst neem ik ze elke wedstrijd alle drie mee, maar de jongens willen zelf dat ik er steeds twee kies. Tegen Volendam waren dat Stef en Ruben.”
Beukers keepte tegen Volendam 2 volgens Michielsen een prima wedstrijd. “Zeker in de tweede helft en ik was ook heel tevreden over de dekking.”

DFS Arnhem – Volendam 2 28-22 (17-10).
Doelpunten DFS Arnhem: Thijs Geurds 7, Gijs Hoeve 7, Ruben de Bok 5, Brandon van Londen 4, David Petit 2, Stanley Santos 2, Dani Blom 1.

* Foto geheel  boven: trainer Fred Michielsen van DFS instrueert zijn spelers. (Foto: John Voermans)
*Ook de andere foto ’s zijn gemaakt door John Voermans.


EREDIVISIE

MANNEN
Uitslagen
Zaterdag 29 september

Houten – BFC                            33-24
DFS Arnhem – Quintus 2        28-22
Aristos – Bevo/HC 2                31-23
Volendam 2 – E en O               33-33
Zondag 30 september
Lions 2 – Hellas                        18-37
Aalsmeer 2 – Tachos                30-22
Dinsdag 2 oktober
Quintus – Aristos                      28-19
Stand
Hellas                      3-6
Houten                    3-6
DFS Arnhem          3-6
Lions 2                    3-4
Aalsmeer 2             3-3
Volendam 2            3-3
Tachos                     3-2
Quintus 2               3-2
E en O                     3-2
Aristos                    3-2
Bevo/HC 2             3-0
BFC                         3-0
Programma
Zaterdag 6 oktober
BFC – Aristos
Hellas – Houten
Tachos – Volendam 2
E en O – Lions 2
Zondag 7 oktober
Bevo/HC 2 – DFS Arnhem (13.00 uur, sporthal De Heuf, Panningen)
Quintus 2 – Aalsmeer 2