Maud van Lent rent over Rozendaalse veld

7 september 2016 | Van onze AS-redactie

Maud van Lent was woensdagavond ongenaakbaar op de 5,5 kilometer van de Rozendaalse veldloop. De 30-jarige Arnhemse finishte in 24 minuten en 41 seconden en bleef  daarmee de stagdgenotes Janna Brouwer (27.34) en Sandra Brachten (28.52)0 ruim voor.

Van Lent had geen concurrentie in de strijd om de eerste plek, maar de 30-jarige Arnhemse had zich daar helemaal niet mee bezig gehouden. “Ik heb niet zo op de anderen gelet”, sprak een uitgelaten Van Lent na haar race. “Ik loop altijd mijn eigen wedstrijd. Ook als ik voorbij gelopen word, ga ik niet proberen aan te haken. Vanavond was het trouwens zwaar. Heuvels en mul zand. Gelukkig was het wat minder warm.”
Van Lent vertelde hoe ze ooit met hardlopen is begonnen. “Ik was 21 jaar en moest een keer de bus halen. Ik kon toen niet eens een sprintje trekken. Ik ben daarna gaan trainen en lid geworden van Ciko ’66. Het is leuk om te zien dat je dan steeds iets harder kunt”.”
arnhemsmeisjerentDe in Alphen aan de Maas geboren atlete maakt ook nog deel uit van een andere groep: ‘Arnhems Meisje rent’. “Dat is een groep van vijf meiden die het hardlopen in Arnhem willen promoten”, legt Van Lent, wijzend op het logo op haar shirt, uit.
Van Lent is volop in training voor de Zevenheuvelenloop, in november. “Alle wedstrijden daarvoor gebruik ik als training. Zo ook deze wedstrijd en zondag de Bridge to Bridgeloop.”

bedriegertjesloopOp gepaste afstand van de winnares , maar niet minder blij met haar derde plaats, was Sandra Brachten. “Ik hoorde pas vlak voor de laatste bocht dat ik op de derde plaats lag”, glunderde de Arnhemse, die na de bevalling van haar zoontje Mees (‘Zaterdag wordt hij 1 jaar’) weer haar eerste wedstrijd liep. “Kijken waar je staat, hé. Mijn laatste wedstrijd was bijna drie jaar geleden, Rondje Nederland.”

De wedstrijd over 5,5 kilometer bij de mannen werd een prooi voor Gaby van Caulil. De Arnhemmer passeerde de streep na 19 minuten en 32 seconden. Plaatsgenoot Richard Usher werd tweede in een tijd van 20.13. Nijmegenaar Ruud Nefkens finishte in 20.24 als derde.
Stan van der Meulen eindigde al negende in 22.31. “Dit parcours heb ik onderschat”, vertelde de sinds kort bij VDZ gestopte voetballer. “Vijfenhalve kilometer gedeeltelijk over heuvels en door het zand is toch toch iets anders dan vlak.”
De student heeft zijn vroegere passie weer opgepakt. “Als voetballer kun je dit er niet bij doen. Ik wil mezelf nu trainen. Een tijd op de 5 kilometer van 14.30, dat is op termijn mijn doel.”

Klik hier voor de uitslagen van de Rozendaalse veldloop.

* Foto boven: Stralende gezichten bij Sandra Brachten, winnares Maud van Lent en Janna Brouwer.

celine-en-marieke
De vriendinnen Céline Smans (links, vijfde in 29.53) en Marieke Robbers (zevende in 30.10) waren dik tevreden met hun prestatie.