MASV wacht op donderdag 15 maart een pittige loting in KNVB-districtsbeker

8 maart 2018 | Van onze AS-redactie

MASV weet op donderdagavond 15 maart wie de tegenstander wordt in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB districtsbeker oost. Na afloop van het duel Colmschate ’33 – Winterswijk, de enige nog te spelen wedstrijd in de achtste finale, vindt in het clubhuis van de thuisspelende club uit Deventer de loting plaats voor de kwartfinales en de halve finales. MASV plaatste zich dinsdag bij de laatste acht door in Haaksbergen met 3-2 te winnen bij Bon Boys. De ploeg van trainer Jhon van Beukering, een derdeklasser, wacht waarschijnlijk een pittige loting. De andere zes al geplaatste ploegen komen alle uit in de eerste klasse of de hoofdklasse. 

De kwartfinales staan gepland voor de midweek van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 april 2018. In onderling overleg kunnen de clubs de bekerwedstrijden verschuiven naar een andere doordeweekse avond met een uiterste datum van donderdag 12 april.
De halve finales staan in principe in het weekeinde van 28 en 29 april op het programma. De kans is echter groot dat deze datum geblokkeerd kan worden door competitieverplichtingen. In dat geval zal de KNVB de te spelen wedstrijd(en) verplaatsen naar de midweek voorafgaande aan dit speelweekeinde.

Duno liet woensdagavond de kans liggen zich te plaatsen voor de kwartfinale. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif verloor op sportpark De Zoom in Wageningen, de thuishaven van SKV, enigszins verrassend met 2-1  van Alverna.
De ploeg uit Wijchen staat in de eerste klasse C van het zondagvoetbal namelijk op een twaalfde plaats, Duno is in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal de haast onaantastbare koploper. Nadat Alverna op 0-1 was gekomen, maakte Kevin Sissing met een kopbal gelijk voor de ploeg uit Doorwerth. Uit een strafschop kwamen de gasten op 1-2. Anass Aamri mocht vlak voor tijd ook vanaf elf meter aanleggen, maar de Duno-middenvelder schoot de bal zo matig in, dat de doelman van Alverna kon redden.

De vier winnaars van de kwartfinale plaatsen zich voor de grote KNVB-beker in het seizoen 2018 – 2019.
De zaterdagclubs Berkum, DFS (beide hoofdklasse), DZC ’68, WHC en DETO (alle eerste klasse) en de zondagclubs Alverna (eerste klasse) en MASV (derde klasse) hebben zich al geplaatst voor de kwartfinales. Daar komt Colmschate ’33 (derde klasse, zondag) of Winterswijk (eerste klasse, zondag) nog bij.