MASV staat in Ede met lege handen

14 november 2010 | Van onze AS-redactie

MASV was in het degradatieduel bij Fortissimo dicht bij een punt. De Arnhemse ploeg maakte na rust een 2-0 achterstand goed, maar een fout in de defensie leidde alsnog de nederlaag in. MASV verloor met 4-2 en staat nu laatste in 3D.

De nederlaag was volkomen onnodig, want volgens trainer Ton Klijnhout was MASV voor rust de betere ploeg. “We kregen ook de beste kansen. Fortissimo creëerde eigenlijk niets.”
De gasten hadden op voorsprong kunnen en moeten komen, maar Saïd Chikri schoot voor rust vanuit een moeilijke positie op de paal. ‘Het balletje breed’ op de meegekomen Saïd Maamri was in die situatie een betere keuze geweest. De thuisclub kwam daarna op een 1-0 voorsprong, toen de Arnhemse defensie door het midden probeerde uit te verdedigen.
Na de hervatting liep Fortissimo uit naar 2-0, maar MASV kwam uitstekend terug. Danny Hessing, halverwege de tweede helft, en Saïd Maamri, 11 minuten voor tijd  uit een strafschop, zorgden voor een gelijke stand: 2-2.
“Ik dacht toen dat we minstens met een punt uit Ede zouden vertrekken”, zei Klijnhout. “Maar we stonden even niet goed en uit een counter viel de 3-2 en even later ook de 4-2. Een teleurstelling. Vooral omdat de tegenstander niet beter was, maar ze maakten wel de goals. Wij hebben die kansen zelf weggegeven.”

Ondanks de nederlaag lijkt de rust bij MASV te zijn teruggekeerd. Badr en Faouzi Azoum, Achmed Yiaar, Leroy Dekker en Samir Yazilitas zijn vertrokken, maar grote gevolgen heeft dat volgens Klijnhout niet. “De selectie is smaller geworden, maar alleen Faouzi Azoum had van dat vijftal een basisplaats. En we vullen de selectie wel weer aan met andere jongens.”