MASV laat kansen liggen bij Bemmel

2 oktober 2020 | Van onze AS-redactie

MASV heeft donderdagavond in de eerste klasse E van het zondagvoetbal de inhaalwedstrijd bij Bemmel met 2-0 verloren. Beide treffers, gescoord door Ricky Houterman (strafschop) en Luke Roelofs, vielen in de slotfase.

Een wat zure nederlaag, zo vond trainer Jan Oosterhuis van MASV. “Voor mijn gevoel waren we de wedstrijd na rust naar ons toe aan het trekken, maar toen kregen we twintig minuten voor tijd een strafschop tegen. Terecht? Ach, de scheidsrechter gaf de penalty. Je moet hem ook niet de mogelijkheid geven om de bal op de stip te leggen. Dus maak geen sliding in je eigen strafschopgebied.”

Vooral in de eerste helft was het een open wedstrijd. Oosterhuis: “Met veel kansen, over en weer. Maar de meeste waren voor Bemmel. Ik denk dat wij blijer mochten zijn met de 0-0 ruststand dan Bemmel. We gaven wat teveel weg, dus de eerste helft was op punten voor Bemmel.”

Bemmel kwam twintig minuten voor tijd door een benutte strafschop van Ricky Houterman op 1-0, nadat Lars Cornelissen in een duel met de MASV-ers Boris de Kok en Yancey Baars onderuit was gegaan. Tien minuten voor tijd besliste Luke Roelfs op aangeven van Houterman de wedstrijd: 2-0.

De MASV-spelers Tom van de Berg en Hans Cooke verlieten voortijdig met blessures het veld, maar Oosterhuis verwacht dat hij weer snel over het duo kan beschikken.

In 1E gaan De Bataven en Bemmel nu met de maximale score van 6 punten uit 2 duels aan kop. MASV staat na het gelijkspel tegen Columbia (1-1) en het verlies tegen Bemmel op 1 punt.
Zondag speelt de Arnhemse ploeg uit tegen Voorwaarts Twello, dat na twee nederlagen op de laatste plaats staat. Van onderschatting zal bij MASV geen sprake zijn. Oosterhuis: “Na twee wedstrijden nog nul punten, dat zegt niets. Dan kun je nog een prima ploeg hebben. Heb je na acht wedstrijden nog geen punt, dan wordt het een ander verhaal.”

Klik hier voor het voetbalprogramma van komend weekeinde.