Marloes Smit in basis Oost-Arnhem

9 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Marloes Smit staat zaterdag in de basis van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn in het duel met BEP. De korfbalster neemt in de zaalcompetitie de plaats in van Sanne Ligt.

De zaalkorfbalcompetitie in de overgangsklasse C gaat zaterdag van start. Met BEP treft Oost-Arnhem meteen een sterke tegenstander. De ploeg uit Purmerend sloot de eerste helft van de veldcompetitie in de overgangsklasse A af met een eerste plaats. BEP won 6 van de 7 duels en speelde eenmaal gelijk. Het duel in sporthal Valkenhuizen begint zaterdag om 16.10 uur.
In de overgangsklasse C van de zaalcompetitie stuit Oost-Arnhem ook op het Amsterdamse Allen Weerbaar. Die ploeg wordt getraind door Erik Wolsink, die als speler en als trainer grote successen vierde met Oost-Arnhem. Allen Weerbaar komt op zaterdag 3 december naar Arnhem.
Trainer Erwin Ligt van Oost-Arnhem heeft gekozen voor een 4-4 samenstelling.

Selectie Oost-Arnhem: Thijs Broenink, Emiel Broenink, Marijn Valk, Rick Verdouw, Linda Eijkhout, Minke de Jager, Roos Verheugt, Marloes Smit.


Marloes Smit (links) zoekt naar een afspeelmogelijkheid. De korfbalsters behoort in het zaalseizoen tot de basisformatie  van Oost-Arnhem.

Marloes Smit in basis Oost-Arnhem

4 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Marloes Smit speelt de laatste 4 wedstrijden van de zaalcompetitie in de hoofdmacht van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn. De 17-jarige korfbalster, afkomstig uit het A1-team, stond dit seizoen al tweemaal in de basis van de overgangsklasser.

Door de blessure van Sanne Ligt stonden tijdens het zaalseizoen al verschillende speelsters uit het A1 in het eerste team. Voor de laatste 4 wedstrijden van de zaalcompetitie is Oost-Arnhem verplicht 8 namen van spelers op te geven, die dan alleen nog in het eerste team uit mogen komen. Zaterdag speelt Oost-Arnhem in sporthal Valkenhuizen de thuiswedstrijd tegen Tjoba (15.40 uur).
Ook Jante de Vries, die de laatste paar wedstrijden haar opwachting in het eerste team maakte, kwam in aanmerking. “Maar Jante gaat volgend seizoen op stage en is dan niet beschikbaar”, vertelt Marloes Smit. “Ik ben volgend seizoen wel beschikbaar. Daarom is nu voor mij gekozen.”
Smit vindt het jammer dat ze niet het zaalseizoen in het A1 kan afmaken. “Want dat is een superleuk team. Maar ik ben ook wel blij. Het is leuk als je met het eerste mee mag en het is ook een blijk van waardering. Met het A1 kunnen we trouwens geen kampioen meer worden en zelfs geen tweede. Dat maakt de stap gemakkelijker.”
|Met de perikelen rond het vertrek van trainer Petra Geelhoedt wil Smit zich niet bezighouden. “Dat is voor mij als A-speler heel moeilijk daar iets over te zeggen. Ik probeer zelf zo goed mogelijk te spelen. En we zullen er nu ook als team moeten staan om het seizoen in de zaal goed af te sluiten.”
Bij Oost-Arnhem zit Laura van den Haak zaterdag als coach op de bank. Zij leidde na het vertrek van Petra Geelhoedt afgelopen week ook de training.
Het is niet de bedoeling dat Van den Haak het seizoen bij het eerste team afmaakt. “Want dan moeten we weer mensen gaan doorschuiven en dat is me vorig seizoen niet goed bevallen”, legt voorzitter Yke Bijlsma van Oost-Arnhem uit.


Marloes Smit, op de foto in actie tegen Oranje Wit, maakt het zaalseizoen af in de hoofdmacht van Oost-Arnhem. (Foto: Jaap Zoet) 

Klik hier voor het volledige programma.