Marlies Bouwman lang uit roulatie

29 november 2012 | Van onze AS-redactie

Handbalster Marlies Bouwman (foto) komt dit seizoen niet meer in actie. De speelster van AAC 1899 heeft de voorste kruisband in haar linker knie afgescheurd. Dat bleek donderdag na onderzoek in het ziekenhuis Rijnstate. Bouwman wordt in januari geopereerd.

Marlies Bouwman raakte zaterdag in het duel met United Breda, de koploper in de tweede divisie B, geblesseerd. Zij werd bij een break-out ten val gebracht en moest al meteen naar de kleedkamer worden gedragen. De vrees voor een ernstige blessure werd donderdag in ziekenhuis Rijnstate bewaarheid.
“Het leek alsof er zaterdag een tak doormidden werd gebroken”, vertelde Bouwman donderdagmiddag. “Ik had nog gehoopt op een minder ernstige blessure en ook nu dringt het nog niet helemaal tot me door.”
Een mri-scan en nader onderzoek wees echter uit dat de voorste kruisband in de linker knie is afgescheurd. “De knie is nog dik en er zit een kneuzing bij de meniscus. Pas als het vocht in de knie weg is, volgt een operatie”, zegt Bouwman, die daarna nog minimaal zeven maanden moet revalideren.
Bouwman twijfelt echter niet aan een terugkeer op het handbalveld. “Volgend seizoen ben ik er weer bij. Dit is een enorme tegenslag, maar ik kom terug. Ik ben pas 24 en heb nog een heel handballeven voor me.”