Mark Schulte: nieuwe rol bij AVW’66

14 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Mark Schulte (22) maakte afgelopen zaterdag na weken blessureleed zijn rentree voor AVW’66. De aanvaller vierde dat met een 4-2 zege op Den Ham. Zaterdag wacht in 2H de onvervalste kraker tegen ESA. De AS-redactie sprak met Mark Schulte.

Tegen Den Ham speelde je pas je eerste competitiewedstrijd? Wat had je voor blessure?
Mark Schulte: ”In de voorbereiding raakte ik op het toernooi van AZSV geblesseerd. Een scheurtje aan mijn bovenbeen. Daarna ben ik te vroeg begonnen en heb ik nog voor de beker tegen Presikhaaf gespeeld. Dat ging niet goed en daarna hebben we besloten het rustig aan te doen.”

Jouw terugkeer was voor AVW’66 de ommekeer. Jullie wonnen weer eens.
“Nou, ik heb de hele wedstrijd gespeeld, maar ik dacht dat ik tijdens de rust gewisseld zou worden. Ik ging als een wilde over het veld. Ik was onrustig en pakte geel na een onnodige overtreding. Waar dat allemaal aan lag? Geldingsdrang en een gebrek aan ritme Het zit ook een beetje in mijn spel, maar tegen Den Ham ging het na rust al beter. Ik ga er vanuit dat ik weer speel.”

Hoe komt het dat het bij AVW’66 nog niet naar wens gaat?
“We zijn overgestapt naar het 4-3-3 systeem en we hebben na het vertrek van een paar jongens nieuwe spelers in moeten passen. Dat heeft tijd nodig. We hebben ook wat pech gehad. Veel kansen gemist en we hebben er ook veel tegen gekregen. Dat laatste had ik niet verwacht.”

Jij speelde rechtsbuiten tegen Den Ham. Anders dan je gewend was.
“Ik heb altijd op het middenveld gespeeld. In die nieuwe rol moet ik ook nog groeien. Ik heb het altijd van mijn diepgang moeten hebben. Als rechtsbuiten sta je er al.”

Zaterdag wacht de uitwedstrijd bij ESA. Een beladen en belangrijke wedstrijd.
“Ik ken Marcel Omvlee, de trainer van ESA. Ik verwacht dat ESA er daarom meteen op knalt. Het wordt een felle wedstrijd, maar ik hoop dat er ook echt gevoetbald wordt. Ik denk dat wij wat meer kwaliteit hebben. We moeten ook winnen, om weer een beetje mee te doen.”

Waar gaat AVW’66 eindigen?
“Vooraf had ik gezegd voor het kampioenschap. Dat moet nu even in de koelkast. Eerst maar eens een goede serie neerzetten. maar een plek in de top 4 mag je van ons wel verwachten en uiteindelijk moeten we om promotie spelen.”