Mark Schulte matchwinnaar AVW’66

29 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Mark Schulte heeft AVW’66 zaterdag in de tweede klasse H aan de overwinning geholpen. Hij scoorde in de thuiswedstrijd tegen Drienerlo in de 80ste minuut het enige doelpunt. AVW’66 klom door de zege naar de vierde plaats.

Trainer Scott Calderwood was dolblij met de zege. Een goede en belangrijke overwinning”, zei de Doetinchemmer. “Al was de eerste helft niet best.”
Drienerlo trok zich in de eerste helft massaaal terug op eigen helft. “Dat maakte het voor ons moelijk. We leden te veel balverlies en zochten het veel te vaak door het midden. Daarom zag ons spel er ook slorig uit”, zei Calderwood, die zijn ploeg na de pauze met een ander strijdplan de wei instuurde. “Na rust hebben we het meer via de zijkanten gezocht met opkomende backs. Als dat ook niet zou lukken, was er een tweede spits bijgekomen. Dat laatste was echter niet nodig.”
Via de opkomende vleugelverdedigers Marc Blankenspoor en Bjorn Cuperus creëerde AVW’66 meer ruimte. “We hebben de tweede helft gedomoineerd”, was de conclusie van Calderwood. “En we zijn ook niet in het mes van Drienerlo gelopen. Ik kan niet zeggen dat het heel goed was, maar we zijn wel vanuit onze taak blijven spelen.”
Dat leidde 10 minuten voor tijd tot de winnende treffer. Breagen Vroom was de aangever, Mark Schulte de afmaker. Na de openingstreffer kreeg AVW’66 nog 3 opgelegde kansen. Die werden niet benut, waadoor het tot het eindsignaal spannend bleef.
Calderwood had nog een compliment voor de arbiter. “Een jongen van 23 jaar. Hij floot heel goed. We hebben in deze klasse toch al niet te klagen over de arbitrage. In alle wedstrijden hebben we jonge, talentvolle scheidsrechters gehad. wat dat betreft ziet de toekomst er goed uit. dat wij ook wedstrijden verloren hebben, lag niet aan de scheidsrechters. Dat lag aan onszelf.”
In 2H greep Sparta Enschede de eerste periodetitel. Die ploeg won zelf met 3-1 van ESA en profiteerde daarmee van de nederlaag van koploper Gazelle Nieuwland bij nummer laatst Nieuwleusen (2-1).

Uitslagen 2H
AVW’66 – Drienerlo                         1-0
Sparta Enschede – ESA                   3-1
Nieuwleusen – Gazele Nieuwland  2-1
De Esch – Vroomshoopse Boys    5-3
SVVN – Oranje Nassau                    2-0
ASC’62-  Den Ham                          0-3
Enter Vooruit – OZC                       4-1