Mark Schulte keert voor even terug en is meteen goud waard voor AVW ’66

14 juni 2022 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 kan zich dinsdagavond (14 juni) in Apeldoorn bij winst op AGOVV plaatsen voor de finale van de nacompetitie, waarin het klassebehoud moet veilig stellen. De ploeg van trainer Delano Verwey overleefde afgelopen zaterdag de eerste ronde door thuis met 4-3 te winnen van VVOP. De Paasberg neemt het dinsdagavond op tegen De Treffers. Bij een zege treft de Arnhemse ploeg zaterdag 18 juni in de finale de winnaar van het duel Uni VV – Advendo ’57. Een overwinning in de eindstrijd zou voor De Paasberg promotie naar de derde klasse betekenen.

Na een moeizaam seizoen, waarin AVW ’66 in de tweede klasse G als voorlaatste eindigde, richtte de Westervoortse formatie zich zaterdag op. Mede dankzij Mark Schulte, die in de openingswedstrijd van het seizoen afscheid nam, maar in het duel met VVOP zijn rentree maakte.

Schulte kwam meteen na rust in het veld en dat gaf AVW ’66 blijkbaar vleugels. Na een 1-1 ruststand zetten Robin van Otegem (2-1) en Jurre Goedhart (3-1) de thuisploeg al op een veilige marge, waarna Schulte zelf de 4-1 op het scorebord liet noteren. VVOP, als derde geëindigd in de derde klasse B, kwam nog terug tot 4-3, maar verder liet AVW ’66 het niet komen. Jordy Geilen had de thuisclub in de eerste helft op voorsprong gezet.

AGOVV is dinsdagavond de volgende opponent. De Apeldoornse club eindigde in 3B als tweede op twee punten achter kampioen Otterlo. AGOVV is een ploeg in vorm. Zowel in de tweede als in de derde periode in de reguliere competitie eindigden de Apeldoorners bovenaan. Bovendien won AGOVV op 19 maart de laatste confrontatie met kampioen Otterlo met 2-1. In november van het vorig jaar ging de heenwedstrijd met 2-0 verloren.
In de nacompetitie plaatste AGOVV zich door een 3-0 zege op Teuge, dat in 3A de derde en laatste periode won. De winnaar van AGOVV – AVW ’66 speelt zaterdag 18 juni op neutraal terrein tegen de winnaar van FC Zutphen – Renswoude.

Trainer Theo Groenveld (geheel rechts) van De Paasberg met naast zich assistent Roy Vernes. (Foto: Nico Kooij)

De Paasberg neemt het dinsdagavond in de tweede ronde van de nacompetitie om een plek in de derde klasse thuis (20.00 uur) op tegen De Treffers. Beide ploegen kwamen elkaar in de competitie in 4B al twee keer tegen. Op de laatste reguliere speeldag (4 juni) was De Paasberg in eigen huis met 3-1 (hattrick Jelle ter Beek) te sterk voor de bezoekers uit Groesbeek. Daarmee nam de ploeg van trainer Theo Groeneveld revanche voor de eerder dat seizoen geleden nederlaag (3-0) in de uitwedstrijd.

In de competitie eindigde De Paasberg achter kampioen Juliana ’31 op de tweede plaats met 61 punten uit 26 duels. De Arnhemse ploeg scoorde daarin liefst 91 keer. De Treffers werd derde met 55 punten uit 26 wedstrijden.

* Foto rechtsboven: Mark Schulte: bal aan de voet, de blik gericht op het spel. (Foto: AVW ’66)

NACOMPETITIE
ZATERDAGVOETBAL
Om een plek in de tweede klasse
Eerste ronde
Zaterdag 11 juni
(A) AVW’66 – VVOP 4-3
(B) Renswoude – JVC Cuijk 2-1
(C) AGOVV – Teuge 3-0
(D) FC Zutphen – Hoevelaken 4-2
Tweede ronde
Dinsdag 14 juni
(E) AGOVV – AVW ’66 (20.00 uur)
(F) FC Zutphen – Renswoude
Finale
Zaterdag 18 juni (neutraal terrein)
winnaar E – winnaar F

Om vijf plaatsen in de derde klasse
Eerste ronde
Zaterdag 11 juni
(A) Redichem – Oranje Blauw 0-2 (Redichem degradeert)
(B) Advendo ’57 – WZC Wapenveld 2-1
(C) BAS – ’t Harde 5-1
(D) AJC ’96 – Eilermark 0-1 (na verlenging, AJC’96 degradeert)
(E) De Treffers – DFS 4-0
(F) SEH – Lienden 5-2
(G) VHK – Blauw Wit ’66 2-0
(H) Helios – Daarlerveen 0-1
(I) Barbaros – Rijssen 2-0
Tweede ronde
Dinsdag 14 juni:
(J) De Paasberg – De Treffers (20.00 uur)
(K) Fortissimo – Oranje Blauw 
(L) Heerde – Rood Wit ’58
(M) ’s Heerenbroek – VHK
(N) Terborg – BAS
(O) ATC’65 – GVV Eilermark 
(P) Berghuizen – Daarlerveen 
(Q) Uni VV – Advendo’57 
(R) HTC – SEH 
(S) ASV ’57 – Barbaros 
Finales
Zaterdag 18 juni (neutraal terrein):
winnaar J – winnaar Q
winnaar K – winnaar L
winnaar M – winnaar R
winnaar N – winnaar P
winnaar O – winnaar S