Marcus Pedersen naar Barnsley FC

21 augustus 2013 | Van onze AS-redactie

Aanvaller Marcus Pedersen van Vitesse speelt de rest van het seizoen voor Barnsley. De Engelse club uit het Championship huurt de 23-jarige Noorse international tot het einde van het seizoen.

 

Vitesse heeft wel de mogelijkheid de Noor, die in Arnhem zijn na dit seizoen aflopende contract nog tot en met de zomer van 2015 verlengde, in de winterstop terug te halen of te verkopen.
Zowel Vitesse als Pedersen toonde zich content met de verhuur aan de Engelse club. ‘De verhuur aan Barnsley is goed voor de ontwikkeling van Markus en wij beschermen op deze manier de economische rechten van een speler die bij Vitesse onder contract staat’, vertelde Ted van Leeuwen, technisch adviseur van de Arnhemse club.

Pedersen kwam in 2010 naar Vitesse en maakte op 24 oktober van dat jaar zijn debuut in de Arnhemse hoofdmacht. Als invaller scoorde hij de enige treffer in het met 4-1 verloren duel tegen FC Utrecht. In totaal speelde Pedersen 27 wedstrijden voor Vitesse. Daarin scoorde hij zes keer. Tussendoor werd de Noor nog twee keer uitgeleend, aan het Noorse Valerenga IF (8 goals in 16 wedstrijden) en het Deense Odenske BK (7 goals in 24 wedstrijden).
Dit seizoen maakte Pedersen in twee van de drie gespeelde duels zijn opwachting voor Vitesse. In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo scoorde hij als basisspeler eenmaal.
Pedersen moest in Arnhem voor de spitspositie concurreren met Jonathan Reis en Mike Havenaar. Blijkbaar heeft de technische leiding in Arnhem toch meer vertrouwen in het laatste tweetal.