Marco Corba terug op oude nest

10 januari 2022 | Van onze AS-redactie

Marco Corba keert na omzwervingen via Bennekom, Concordia Wehl en RKHVV terug bij VVO. “Ik doe een stapje terug, maar dat past beter bij mijn privéleven”, verklaart de 29-jarige middenvelder zijn besluit komend seizoen eersteklasser RKHVV in te ruilen voor de Velpse derdeklasser.

Corba spreekt van een zeer bewuste keuze. ,,Ik ga het hogere niveau missen, maar ik kan ook niet wachten om weer met mijn vrienden te spelen. VVO blijft mijn cluppie. Volgend jaar word ik dertig en nu kan ik nog van waarde zijn. Wacht ik nog drie jaar, dan weet ik niet hoe het dan is.”

Afgelopen woensdag had Corba een gesprek met VVO-trainer Peter Gerritsen. ,,Van hem begreep ik dat alle spelers volgend seizoen doorgaan. Dat was voor mij ook een vereiste. Met jongens al Dennis de Ridder, Jordie van Doesburg, Joost Baarslag, Ted Bronkhorst en nog een aantal heb ik in het verleden al veel plezier mee gehad. Berni van Vloten twijfelde, maar als ik terug zou komen en misschien ook nog Ramon van Steenbergen, dan wil hij er nog wel een jaartje aan vastknopen. Met een sterke selectie kun je dan ook nog meedoen om de prijzen, want dat is wat ik zelf altijd wil.”

Spelen met zijn vrienden is niet de enige reden voor de terugkeer naar VVO. “Ik ben afgelopen jaar getrouwd en we denken ook aan gezinsuitbreiding. Dan krijg je een ander leven. Voetballen in de eerste klasse vergt meer tijd. Daarom heb ik de knop omgezet en bereid om op een wat lager niveau te gaan spelen. Dat zal in het begin misschien even wennen zijn. Maar dit is een goed moment om die stap te zetten, want volgend jaar ben ik ook 25 jaar lid van VVO.”

Het kampioenselftal van VVO, dat in 2016 kampioen werd in de vierde klasse F. Marco Corba, op de bovenste rij vijfde van links, had een belangrijke rol in die ploeg. (Foto: Ben Gal)

Corba verliet VVO in de zomer van 2016. De Velpse ploeg had net de titel gepakt in de vierde klasse F, waarin het naaste concurrent SML een punt was voorgebleven. “Speel je als club in de derde of vierde klasse, dan leid je spelers op die dan worden weggehaald. Dat is de tendens”, legt Corba uit. “VVO heeft dan ook nog de pech dat uit de A-jeugd vaak spelers gaan studeren als ze 18 of 19 jaar zijn.”

Corba kijkt tevreden terug op de keuzes die hij als voetballer heeft gezet. “Ik ben als jonge speler naar Bennkom gegaan, een hoofdklassser. Ik heb toen twee jaar in mezelf geïnvesteerd en stappen gemaakt. Daarna ben ik naar Concordia Wehl gegaan en ook daar heb ik heel veel plezier gehad. De in stelling is daar anders dan bij een Bennekom of RKHVV, maar ook van die stap heb ik nooit spijt gehad.”

Bij Concordia Wehl had Corba, net als in zijn laatste jaar bij VVO, Maik Angenent als trainer. Met Angenent vertrok de middenvelder na twee jaar Achterhoek richting RKHVV. “Eigenlijk ging ik al met een rot gevoel weg bij Concordia, omdat toen in maart 2020 de competitie werd stopgezet. Als speler van RKHVV werd vorig seizoen de competitie in oktober stopgezet en we hebben nu weer een coronaseizoen. Ik hoop echt dat we weer aan het voetballen komen, want ik wil op een goede manier afscheid nemen van RKHVV.”

Marco Corba (midden) met zijn VVO-makkers (vlnr) Ramon van Steenbergen, Dennis de Ridder, Berni van Vloten, Joost Baarslag, Jordie van Doesburg en Jan-Walter van Vloten.

Bij RKHVV was volgens Corba alle begrip voor zijn besluit na dit seizoen terug te keren naar VVO. “Iedereen snapte het. Het past beter bij mijn huidige leven. Nogmaals, ook bij RKHVV heb ik veel plezier en heb uiteindelijk vijf jaar prettig met Mike Angenent samengewerkt.”

Na dit seizoen is het tijd voor voetballen met zijn oude makkers. Corba: “Joost Baarslag en Jordie van Doesburg wonen net als ik in Zevenaar. Kunnen we samen rijden en kunnen er altijd twee een biertje drinken. Daar kijk ik naar uit. Maar ik wil ook presteren en hoop van van waarde te kunnen zijn met de nodige doelpuntjes.”

*Foto geheel boven: Marco Corba (rechts) met trainer Maik Angenent (midden) en diens assistent Jillert Krikke na het winnen van het Bumé Zilveren bal toernooi met Concordia Wehl in januari 2016.