Marco Bosch tekent voor drie jaar bij ESA

19 december 2019 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van voetbalvereniging ESA heeft trainer Marco Bosch voor drie jaar vastgelegd. De 36-jarige Arnhemmer, nu nog voor het tweede seizoen werkzaam bij OVC ’85, was al eerder jeugdtrainer bij de huidige zaterdagderdeklasser en kwam als actief voetballer ook uit voor ESA. Bosch wordt bij ESA de opvolger van Peter Gerritsen, die nu bezig is aan zijn vijfde seizoen.

De geruchten gingen al langer, maar de komst van Bosch is nu definitief. Bosch, die op zaterdag 4 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van ESA zijn contract zal tekenen, ziet voordelen in een driejarige overeenkomst. “Want ik ben een trainer die graag wat langer bij een club zit. Daarnaast is ESA een vereniging met veel potentie, zowel in de jeugd als in de huidige groep. Ik ken de club natuurlijk en het gevoel is gewoon goed, het is een prima match.”

Marco Bosch

Doelstellingen hebben hij en het bestuur van ESA niet uitgesproken , zegt Bosch. “Maar ESA moet structureel een goede tweedeklasser kunnen worden en als je als trainer bij ESA een contract tekent, denk je ook dat zoiets op wat langere termijn mogelijk is.”

Als trainer van de D1-pupillen en de A1-junioren kent Bosch nog een aantal spelers van de huidige selectie die hij toen begeleidde. “En met Job Seinen en Thom Mutgeert, nu nog steeds actief, heb ik nog samen in het eerste elftal van ESA gespeeld.”

Bosch nam als speler van ESA afscheid na het seizoen 2011 – 2012. “Dat was het seizoen dat we de finale van de nacompetitie haalden om promotie naar de eerste klasse. Helaas verloren we toen twee keer van Hierden. Thuis met 2-1 en uit met 1-0.”

Bosch richtte zich daarna op zijn trainerscarrière en trad in de zomer van 2016 als hoofdtrainer in dienst van Arnhemia. In zijn tweede seizoen pakte Bosch met de Arnhemse club de titel in de vijfde klasse F. Bosch vertrok vervolgens naar OVC ’85, dat gepromoveerde was naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Met OVC ’85 pakte Bosch in zijn eerste jaar de tweede periodetitel, maar in de nacompetitie was Batavia ’90 te sterk.
Achter FC Zutphen, de gedoodverfde favoriet voor de titel, neemt OVC ’85 dit seizoen de tweede plaats in en heeft 2 punten voorsprong op de nummer drie …… ESA.

“Bij OVC ’85 beleef ik een fantastisch periode”, vertelt Bosch. “Daaraan is ook na het bekend worden van mijn vertrek niets veranderd. Maar er is wel een gat tussen senioren en jeugd en dat is niet in een of twee jaar op te vangen.”