Marco Bosch (32) trainer Arnhemia

15 december 2015 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van voetbalclub Arnhemia (vijfde klasse) heeft in trainer Marco Bosch (32) een opvolger gevonden voor de na dit seizoen vertrekkende Pierre van den Berg. Bosch heeft dit seizoen het tweede elftal van Spero onder zijn hoede.

Bosch was als jeugdtrainer actief bij Spero en ESA en was van 2012 tot de zomer van 2014 trainer van het tweede elftal van DFS in Opheusden. In het seizoen 2014 – 2015 werd hij assistent van hoofdtrainer Patrick Baltus bij Arnhemse Boys.

Daar vertrok Bosch met instemming van Arnhemse Boys al halverwege het seizoen. De Arnhemmer werd in januari 2015 bij het tweede elftal van Spero de opvolger van trainer Bert Willemsen, die tussentijds aan de slag ging bij OSC in Oosterhout.
Bosch voetbal in de jeugd bij Spero en haalde in Elst ook het eerste elftal. Daarna vertrok hij naar ESA. Vanaf 2008 kwam Bosch twee seizoenen uit voor Bemmel, maar in 2010 keerde hij terug naar ESA. Een slepende achillespeesblessure maakte in 2012 een einde aan zijn actieve carrière.
Pierre van den Berg, de huidige trainer van Arnhemia, is bezig aan zijn vierde volledige seizoen. Van den Berg liet het bestuur van Arnhemia een paar weken geleden weten toe zijn aan een nieuwe uitdaging.