Marcel Omvlee nog een jaar bij ESA

28 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het bestuur van ESA heeft het contract met trainer Marcel Omvlee (38, foto) met een jaar verlengd. Omvlee gaat volgend seizoen zijn derde jaar in bij de Arnhemse zaterdagtweedeklasser.

Collegatrainer Dick van Kleef, met wie Omvlee sinds vorig seizoen een duo vormt, is komend seizoen niet meer bij het eerste elftal betrokken. Van Kleef gaat zich weer volledig richten op zijn functie van manager algemene zaken bij ESA. Die taak combineert Van Kleef nu met zijn trainerschap.
“Het is al lang bekend dat we vanaf volgend seizoen met slechts 1 trainer door zouden gaan”, zegt Flip Witjes, manager technische zaken van ESA. “dat was de afspraak en daarom volgt Marcel Omvlee nu ook de trainerscursus UEFA-B. Als hij die met succes voltooit, is hij bevoegd een tweedeklasser te trainen. Mocht hij het onverhoopt niet halen, dan moeten we op zoek naar een andere trainer, maar daar gaan we uiteraard niet van uit.”
Onder het duo Omvlee/Van Kleef promoveerde ESA afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse. Daarin presteert de Arnhemse ploeg nu uitstekend en deelt met AVW’66 en Gazelle Nieuwland de tweede plaats achter koploper Enter Vooruit.