Marcel Omvlee ‘dient twee heren’

30 augustus 2013 | Van onze AS-redactie

Marcel Omvlee (foto) vervult dit seizoen een dubbelrol. De Arnhemmer, vorig seizoen hoofdtrainer van ESA, keert bij de Arnhemse terug als hoofd jeugdopleiding. Daarnaast is Omvlee ook hoofdtrainer van vierdeklasser Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk. DE AS-redactie sprak met Omvlee.

Twee heren dienen. Kan dat?
Marcel Omvlee: “Ja, maar Sprinkhanen is mijn eerste baas. Ik heb daar ook eerst gesprekken gevoerd. Bij Sprinkhanen tekende ik het eerste contract, dus bij ESA moet het op andere dagen. Bij Sprinkhanen ben ik op dinsdag, donderdag en zondag. Bij ESA op maandag, woensdag en zaterdag. Dus dat bijt elkaar niet.”

Wat wordt jouw taak als hoofd jeugdopleiding bij ESA?
“Ik ben eindverantwoordelijk voor selectietrainers bij de jeugd. Voor hun aanstelling en hun ontslag. Ik doe de evaluaties en moet trainers voorzien van trainingsmethoden.”

Is dat er niet?
“Er ligt een beleidsplan, maar daar valt nog het een en ander aan te schaven. Dat gaat gebeuren in samenspraak met hoofdtrainer Dennis van Beukering en een paar andere mensen binnen ESA. Het is de bedoeling dat het plan breed gedragen wordt. ‘Even gaan zitten en klaar is Kees’ wordt het dus niet. Het beleidsplan wordt deels herschreven en dan geïmplementeerd bij de club. We willen het goede behouden en het is dus niet de bedoeling alles eerst overboord te gooien. De meeste selectieteams spelen ook al op divisieniveau. We willen wel dat alle selectie-elftallen een trainer heeft met een vereist diploma. Dan voorkom je verval.”

Wie is eindverantwoordelijk voor het totale plan?
“Hoofdtrainer Dennis van Beukering is eindverantwoordelijk. Daaronder vallen Jerry Tjong Kim Sang als hoofd keepers, Claas Hakkenberg als hoofd interne scouting en ik als hoofd jeugdopleiding. In feite zijn wij drieën coördinatoren.”

Hoe gaat het verder bij Sprinkhanen?
“Dat is een fantastische club op een heel mooi complex. Er staat ook een gretige groep, die voetballend wat minder is dan ESA. Dat is even wennen, maar ik wist waar ik aan begon. Ik ben ook aangesteld om er wat meer voetbal in te krijgen.”