Marcel Gerrist trainer Arnhemia

20 januari 2024 | Van onze AS-redactie

Arnhemia keert in het seizoen 2024 – 2025 met een standaardelftal terug in het zondagvoetbal. Als trainer heeft het bestuur van de Arnhemse club Marcel Gerrist, nu nog werkzaam bij de Zutphense vijfdeklasser De Hoven, vastgelegd als trainer.

De Arnhemse club kwam in het seizoen 2022 – 2023 voor het laatst met een standaardelftal uit in het zaterdagvoetbal. Na ongeregeldheden in een duel met SVHA haalde het bestuur van Arnhemia het eerste elftal uit de competitie. Pogingen om het volgende seizoen met een nieuw elftal weer met een standaardelftal aan de competitie deel te nemen, mislukten op het laatste moment. Er waren onvoldoende spelers voor een volwaardige selectie.

“Voor komend seizoen staat er wel een volwaardige selectie”, zegt Edwin Vonk, voorzitter van Arnhemia. Inmiddels hebben veertien spelers toegezegd en we willen doorgroeien naar een groep van twintig. Zeker door de komst van Marcel Gerrist gaat dat met zijn netwerk lukken.”

Gerrist is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van ZVV De Hoven, maar zijn aflopende contract wordt niet verlengd. “Maar ik maak het seizoen netjes af, want de klik met de spelers is er nog zeker”, vertelt Gerrist. ,,We staan op een derde plaats en we willen heel graag promoveren naar de vierde klasse en daar zal ik met de steun van de spelers en de rest van de staf alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”

De 47-jarige Arnhemmer is blij dat hij na dit seizoen aan de slag kan bij Arnhemia. ,,Ik afgelopen week een gesprek gevoerd met Edwin Vonk en ik ben enthousiast geraakt. Het wordt een uitdaging om van niets weer iets te maken, maar daar hebben we ook nog ruim de tijd voor.”

Gerrist was als speler altijd actief voor MASV en met die club promoveerde hij in zijn eerste jaar als hoofdtrainer in het seizoen 2015 – 2016 kampioen van de vijfde klasse. De Arnhemmer was daarna ook nog werkzaam als hoofdtrainer bij Eendracht (2017 – 2018) en RVW (2022 – 2023). Gerrist was bij sc Rheden de assistent van Wilco Klop (2018 – 2020) en bij MASV van Jan Oosterhuis (2020 -2022).