Mannen Arvevo alleen aan kop

9 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Arvevo gaan na de 3-1 zege op Scylla alleen aan de leiding in de tweede divisie B. De ploeg van trainer-coach Olaf Ratterman won in Wageningen de eerste drie sets, maar de vierde ging verloren (20-25, 21-25, 17-25, 25-18).

Dinto, tot zaterdag medekoploper, ging met 3-1 onderuit bij SDS. Arvevo staat met 13 punten uit 3 wedstrijden op de eerste plaats. Huizen, dat met 3-1 won bij VZK, passeert Dinto op de ranglijst en heeft 11 punten uit 3 duels. Dinto heeft 10 punten.
Arvevo begon tegen Scylla met veel servicedruk naar de tegenstander. Scylla kwam op eigen serve niet aan scoren toe vanwege een goede lopende side-out aan Arnhemse zijde. In de eerste set kwam Arvevo al snel op een 11-3 voorsprong, waarna het even inzakte. Tot 20-20 liepen Arvevo en Scylla gelijk op maar na een eindspurt won Arvevo met 25-20. De tweede set was een kopie van de eerste set en werd gewonnen met 25-21. De derde leek het vuur bij de heren uit Wageningen volledig gedoofd. Met mooie aanvalsballen, verdedigende acties en zeer stabiel spel was het snel beslist, 25-17 en daarmee een verdiende 3-0 voorsprong voor Arvevo. In en tijdens de vierde set zijn enkele wijzigingen doorgevoerd in de opstelling van Arvevo. De scherpte in de passing viel weg en daarmee kwamen de heren van Arvevo zowel passend als aanvallend onder druk te staan en werd de set verloren met 25-18. Uiteindelijk een welverdiende 3-1 overwinning van de Arnhemse heren.
Zaterdag komt MOVE uit Voldendam op bezoek in Arnhem. De wedstrijd is om 17.30 uur in sporthal Kermisland.

Vrouwen
De vrouwen van Arvevo waren in de tweede divisie B in Schalkhaar te sterk voor SVS en wonnen met 3-1. Arvevo begon ietwat nerveus en had moeite met de pass. Aanvallend kwam de ploeg er goed doorheen maar door een aantal persoonlijke foutjes ging de eerste set naar SVS. Arvevo hanteerde in de tweede set een goede servicedruk en liep weg naar 13-18. Met enthousiast spel pakten de Arnhemsen de set met 17-25. De passing bij Arvevo bleef in de derde set  redelijk onder controle en er werd goed naar de grond gegaan om ballen te halen. SVS had nog steeds moeite met de servicedruk van Arvevo en kwam er verdedigend niet uit. Arvevo pakte de set met 23-25.
In de vierde set was er opschudding over een gele kaart voor een SVS-speelster waardoor het duel tien minuten stil lag. De scheidsrechters kwamen er onderling ook niet uit waarna het spel werd vervolgd met dubbel fout. Door een goede service en sterke aanval van de buitenaanvallers pakte Arvevo ook deze set met 15-25 en daarmee de 3-1 winst. 

Arvevo klom door de overwinning naar de vijfde plaats op de ranglijst met 8 punten uit 3 wedstrijden. Het Amsterdamse US gaat in de tweede divisie B met 12 uit 3 aan de leiding.