Machteloos Vitesse verliest bij RKC

24 februari 2012 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft vrijdagavond zijn vijfde competitienederlaag na de winterstop geleden. In Waalwijk verloor de Arnhemse ploeg met 1-0 van RKC. Kristian Németh maakte voor rust de enige treffer.

Vitesse begon nog aardig in Waalwijk, maar halverwege de eerste helft nam RKC meer en meer het iniatief. In de 37 minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een fraaie aanval redde doelman Piet Velthuizen met de voet op de inzet van Braber, maar nadat de bal opnieuw voor het doel kwam sloeg de Hongaar Kristian Németh wel toe. Via de hand van Velthuizen rolde de bal tergend langzaam over de lijn.
Kort voor rust kreeg Vitesse nog 2 kansen op de gelijkmaker. Eerst trof Ibarra via doelman Zoet de lat en even later tikte Nicky Hofs de bal op aangeven van Alexander Büttner naast.
Na de hervatting wilde Vitesse wel, maar was het aanvallend krachteloos. De gasten kregen geen enkel kans. In de slotfase bracht Vitessetrainer John van den Brom nog Chanturia, havenaar en Lieder, maar ook dat had niet het gewenste effect.
In de tegenaanval was RKC veel gevaarlijker. De beste kans was 10 minuten voor tijd voor invaller Castllon, maar Velthuizen redde. In blessuretijd was invaller Mart Lieder nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot uit de draai over.
Nicky Hofs kreeg in dit duel zijn zevende gele kaart van dit seizoen en is volgende week tegen De Graafschap geschorst.