Maarten Tjallingii breekt heup na val

3 juli 2012 | Van onze AS-redactie

Voor Maarten (foto) zit de Tour de France er op. De Arnhemmer, in dienst van de Raboploeg, brak in de derde etappe bij een val zijn linkerheup. Onderzoek in het ziekenhuis heeft dat uitgewezen.

Tjallingii kwam in een nerveuze derde etappe op 50 kilometer van de streep in Boulogne-sur-Mer ten val, maar hij slaagde er nog wel in de finish te halen. Hij is dinsdagavond nog overgebracht naar Amersfoort, waar hij een operatie zal ondergaan.
Tjallingii kwam met een van pijn vertrokken gezicht bij de bus aan en moest naar binnen worden geholpen. “Ik ben keihard op mijn heup gevallen. Het hele peloton kwam over me heen, zo voelde dat. Waar de pijn precies zit, kan ik niet vertellen, maar ik weet wel dat ik na de crash niet meer normaal met twee benen heb kunnen trappen. Het laatste stuk heb ik zelfs alleen met rechts de pedalen moeten bewegen”, zei Tjallingii na rit.
Vroeg op de dinsdagavond twitterde Tjallingii nog dat hij hoopte dat de pijn die hij voelde alleen spierpijn was. Dat bleek bij onderzoek in het ziekenhuis dus niet het geval.
De derde, hectische etappe, werd gewonnen door de Slowaak Peter Sagan.

Bron: wielerland.nl