Maakt De Paasberg de competitie weer spannend en wat kan SC Rheden tegen titelfavoriet VDZ??

1 december 2018 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de tiende speelronde afgewerkt. Maakt De Paasberg in de vijfde klasse D van het zondagvoetbal de competitie weer spannend? Slaagt SC Rheden erin titelfavoriet VDZ net als vorig seizoen te laten struikelen? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – Valleivogels (14.30 uur)
Geplaagd door blessures maakt AVW ’66 een wat mindere periode door. Afgelopen zaterdag ging het duel bij Renswoude met 2-1 verloren. De achterstand van de Westervoortse op ploeg op koploper Woudenberg bedraagt daardoor al 7 punten. AVW ’66 staat nu op een derde plaats met 15 punten uit 9 duels en deelt die positie met Valleivogels, de komende tegenstander.
AVW ’66 is thuis nog ongeslagen en pakte 10 punten in 4 duels. Valleivogels is op vreemde bodem een gevaarlijke ploeg. De formatie uit Scherpenzeel verloor thuis al twee keer (7 punten uit 5 duels), maar bleef in uitwedstrijden nog ongeslagen (8 uit 4). Een gelijkspel ligt daarom voor de hand.
Prognose: 1-1.

Derde klasse A
Dieren – OVC ’85 (15.00 uur)
De meeste spelers van OVC ’85 treffen zaterdagmiddag hun oude trainer Wim Kamphuis, als zij met de Oosterbeekse ploeg op bezoek gaan bij koploper Dieren. Kamphuis leidde OVC ’85 afgelopen seizoen naar het kampioenschap in de vierde klasse en staat nu met zijn nieuwe club Dieren bovenaan in de derde klasse A. De Dierenaren hebben 25 punten uit 9 wedstrijden en verspeelden alleen 2 punten in de thuiswedstrijd tegen Uni VV (1-1).

OVC ’85 staat als nieuwkomer op een keurige zesde plaats met 13 uit 9. Uiteraard zal de formatie van trainer Marco Bosch volop de strijd aangaan met de lijstaanvoerder, maar de kans dat OVC ’85 zaterdagmiddag met minimaal een punt uit Dieren vertrekt, is niet groot.
Prognose: 4-1.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
SC Rheden – VDZ (14.00 uur)
Kampioenskandidaat VDZ verloor vorig seizoen twee keer van SC Rheden. De Arnhemse ploeg gaf in de uitwedstrijd een 3-1 voorsprong weg en verloor met 5-4. Ook in Arnhem was SC Rheden VDZ met 1-0 de baas.
Om VDZ (tweede met 20 uit 9) opnieuw te verslaan zal trainer Wilco Klop van SC Rheden een subliem tactisch strijdplan uit de hoge hoed moeten toveren. Dan nog lijkt een overwinning er voor de thuisploeg (vijfde met 16 uit 9) niet in te zitten.

SC Rheden presteert wisselvallig en ging afgelopen zondag met 3-0 onderuit bij Ruurlo. Om VDZ te verslaan moet alles kloppen en zal SC Rheden het niveau moeten halen van de met 4-0 gewonnen uitwedstrijd bij SML.
VDZ is in vorm en won de laatste vier wedstrijden. Op basis van een surplus aan kwaliteit is de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi zondag de torenhoge favoriet.
Prognose: 1-4.

Derde klasse D
Beuningse Boys – Eldenia (14.00 uur)
Eldenia had in competitieverband sinds het openingsduel met Arnhemse Boys (2-1) niet meer gewonnen, maar afgelopen zondag was het eindelijk weer zover. Hatert, nog puntloos, werd met 4-0 verslagen. Die zege moet Eldenia vertrouwen geven. De ploeg van trainer Erwin Koen wilde meedoen om de titel, maar moet nu eerst uit de onderste regionen zien weg te komen. Met 8 punten uit 8 wedstrijden staat Eldenia op een elfde plek en daarmee maar net boven de rode streep. Tegenstander Beuningse Boys is twaalfde met 9 uit 9, dus er staan zondag grote belangen op het spel.
Eldenia pakte in uitwedstrijden alleen bij Rood Wit een punt (1-1) en verloor op vreemde bodem drie keer. Beuningse Boys behaalde 7 van de 8 punten in 4 thuiswedstrijden, dus voor Eldenia wordt het een zware klus.
Prognose: 1-1.

Vijfde klasse D
De Paasberg – Loo (14.00 uur)
Loo gaat in de vijfde klasse F onbedreigd aan kop met 20 punten uit 8 duels. De Paasberg is vierde met 14 uit 8 en kan bij een zege de competitie ook voor zichzelf weer spannen maken.
Loo en De Paasberg scoorden dit seizoen beide al 27 keer. Het grote verschil zit in de tegentreffers. De Liemerse ploeg  incasseerde slechts 7 doelpunten, de doelman van De Paasberg moest al 21 keer de gang naar het net maken.
Loo speelde al vijf uitwedstrijden en bleef daarin ongeslagen (drie keer winst, twee keer gelijk). De Paasberg verloor eenmaal op eigen veld. Rijnland, de huidige nummer twee op de ranglijst met 16 uit 8, was met 4-1 te sterk.
Prognose: 2-2.