Maakt AVW ’66 de competitie in 2G weer spannend en wie slaan er toe in de derby ‘s?

9 februari 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de zestiende speelronde afgewerkt. In de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal krijgt AVW ’66, op bezoek bij koploper Woudenberg, de kans de competitie weer spannend te maken. In het zondagvoetbal staan een groot aantal derby ’s op het programma. Kan VVO zich tegen SC Rheden in 3C revancheren voor de geleden uitnederlaag? Blijft SML onder trainer David Roig Garcias ongeslagen bij koploper OBW? En wie zet in 3D de opmars voort bij Arnhemse Boys – Eldenia? Pakt Arnhemia in 4D drie punten in de degradatiestrijd tegen stadgenoot Eendracht? De AS-redactie blikt vooruit en haalt deze vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
Woudenberg – AVW ’66 (14.30 uur)

AVW ’66, de nummer vijf op de ranglijst met 20 punten uit 13 duels, kan de strijd om de titel bij koploper Woudenberg (26 uit 13) weer spannend maken. Bij een Westervoortse zege bedraagt de achterstand voor AVW ’66 nog slechts 3 punten, maar ook veel andere ploegen zullen zich dan weer kansrijk voelen. Het verschil tussen nummer twee FC Horst (22 uit 13) en de nummer tien Owios (19 uit 13) is gering.

Wouter van der Ent

Een stunt van AVW ’66 kan niet worden uitgesloten. De thuiswedstrijd, op de eerste speeldag, werd door de ploeg van trainer Wouter van der Ent met liefst 5-1 gewonnen. In de daarop volgende acht wedstrijden verspeelde Woudenberg slechts 2 punten en leek de ploeg onbedreigd op weg naar de titel, maar pakte in de laatste vier wedstrijden slechts 4 punten. Zit er weer een verrassing in?
Prognose: 1-2.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
VVO – SC Rheden (14.00 uur)

VVO ging op de eerste speeldag met 2-1 onderuit bij SC Rheden, dat toen nog door de ‘kenners’ als een belangrijke degradatiekandidaat werd gezien. De zege zorgde voor vertrouwen bij SC Rheden, dat onder trainer Wilco Klop dit seizoen een uitstekende subtopper is.

Voor VVO was de onverdiende nederlaag bij SC Rheden een enorme domper. De ploeg van trainer Martijn van de Hel pakte in de eerste vijf duels slechts 1 punt, maar de 1-0 thuiszege op SML betekende de ommekeer. VVO staat met 18 punten uit 12 duels inmiddels op een zevende plaats en heeft SC Rheden (22 uit 13) in het vizier.
De krachtsverschillen zullen zondag op sportpark De Pinkenberg niet heel groot zijn.
Prognose: 2-2.

OBW – SML (14.00 uur)
SML, zesde met 19 uit 13, is bezig aan een opmerkelijk opmars. Na het vertrek van toch succesvolle trainer Roberto Straal, begin december van het vorig jaar na de nederlaag in de thuiswedstrijd tegen MvR (0-1), won de Arnhemse ploeg drie keer op rij. Doetinchem (2-1), FC Trias (2-0) en Pax (3-1) werden op sportpark De Bakenhof verslagen. De vraag is of de Arnhemse ploeg ook buitenshuis blijft presteren onder leiding van trainer David Roig Garcias.

Dat wordt hoe dan ook een lastige klus, want koploper OBW (26 uit 13) is thuis nog ongeslagen. Alleen VDZ pakte bij OBW een punt (1-1), de andere vijf thuiswedstrijden pakte de ploeg van trainer Frank van Kouwen de volle buit. Toch is SML niet kansloos en een gelijkspel behoort zeker tot de mogelijkheden.
Prognose: 1-1.

Derde klasse D
Arnhemse Boys – Eldenia (14.30 uur)

Arnhemse Boys en Eldenia zijn vooralsnog bezig met een overlevingstocht in 3D. Voor Eldenia is de zevende plek die de ploeg (15 uit 12) nu inneemt wat tegenvallend. Arnhemse Boys, vorig seizoen gepromoveerd naar de derde klasse, staat daar met 15 uit 13 een plek onder.
Eldenia hoopt, net als vorig seizoen, door een goede tweede helft van de competitie, nog op een hoge eindklassering. De ploeg van trainer Erwin Koen speelde echter al acht keer thuis en pas vier keer op verplaatsing. Die vier duels leverden slechts 1 punt op. Alleen bij Rood Wit werd een nederlaag afgewend (1-1).

Arnhemse Boys speelde al zeven keer thuis. Drie zeges en vier nederlagen leverden 9 punten op. De ploeg van trainer Pierre van den Berg kan echter vertrouwen putten uit de overwinning van afgelopen zondag. In Druten won Arnhemse Boys met 2-0 bij koploper Dio ’30.
De spanning zal zondagmiddag groot zijn bij beide ploegen. De verliezer zit meteen weer in de problemen.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse D
Arnhemia – Eendracht (14.00 uur).

Twaalf wedstrijden gespeeld, één overwinning, elf nederlagen. Het is de schamele oogst van Eendracht, dat dit seizoen alleen de openingswedstrijd won. Uitgerekend tegen Arnhemia, met 6-4. Het is het enige houvast voor trainer Vincent Selhorst, die ondanks alle tegenspoed de moed erin heeft gehouden.

Eendracht (dertiende met 3 uit 12) strijdt met RKPSC (veertiende en laatste met 2 uit 11) om de voorlaatste plaats. Die geeft namelijk nog recht op de nacompetitie en daarmee zou directe degradatie zijn afgewend.
Arnhemia, de nummer twaalf met 10 uit 11, moet nog een plek stijgen om aan de nacompetitie te ontsnappen. Veluwezoom (12 uit 12) en Angeren (13 uit 11) staan het dichtst in de buurt. Een zege op eendracht is bijna een must voor de ploeg van trainer Marlon Keizer, die van 2013 tot 2017 trainer was van Eendracht.
Arnhemia is in de stadsderby favoriet, weer een zege van Eendracht zou een stunt zijn.
Prognose: 2-1.