Maaike van Dartel naar AAC 1899

17 april 2012 | Van onze AS-redactie

AAC 1899 heeft zich voor komend seizoen versterkt met een tweede nieuwe speelster. Na keepster Ilona Valster komt nu de linkshandige opbouwspeelster Maaike van Dartel (foto) de gelederen bij de kersverse kampioen van de regioklasse B versterken.

De 23-jarige Maaike van Dartel, studente fysiotherapie en woonachtig in Arnhem, komt over van het uit de eredivisie gedegradeerde Kwiek Raalte. Maaike van Dartel is wegens een kruisbandblessure het afgelopen seizoen niet in actie geweest voor Kwiek.
Voor haar blessure, die zij in november 2010 heeft opgelopen, heeft Maaike van Dartel 10 jaar lang bij Kwiek gespeeld. In haar jeugd heeft zij ook deel uitgemaakt van de Talents van Oranje.
Ondanks haar jonge leeftijd beschikt Maaike van Dartel dus al wel over 3 tot 4 jaar ervaring in de eredivsie. Trainer-coach Johann Peters van AAC 1899 ziet Van Dartel met haar ervaring dan als een welkome versterking voor de eerste damesselectie.
Zowel keepster Ilona Valster en als Maaike van Dartel hebben beiden vroeger in de jeugd bij Heeten gespeeld en komen elkaar 10 jaar later dus weer tegen in Arnhem bij het gepromoveerde AAC 1899.


Maaike van Dartel in actie voor Kwiek. (Foto: Tijdover.nl Fotografie)