Luuc Bugter loopt achterstand op

3 augustus 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Wielrenner Luuc Bugter (foto) heeft in de Ronde van Namen enige achterstand opgelopen. De Eldenaar deelde in de derde etappe niettemin in het succes van ploeggenoot en ritwinnaar Bram Nolten, die ook de gele trui pakte.

De derde etappe van Philippeville naar Florennes over 158 kilometer zorgde voor veel verschuivingen in het algemeen klassement. Al vroeg in de koers was er een vlucht van 40 renners met daarbij Luuc Bugter en zijn ploeggenoten Bram Nolten, Thijs van Beusichem en Pim Klaver van het Croford Cycling Team.
De voorsprong liep op tot 3 minuten, maar uiteindelijk sloten nog 22 renners op ruim halverwege de koers bij. Uit die groep ontsnapten 24 renners. Van het Croford Cycling Team was alleen Bram Nolten mee.
Het bleek de beslissende vlucht. In de harde finale viel de groep uiteen en op een demarrage van Bram Scholten moest iedereen het antwoord schuldig blijven. De renner uit Geleen kwam met een voorsprong van 36 seconden alleen over de streep en sloeg daarmee een dubbelslag. Ook het geel ging daarna om zijn schouders.
Luuc Bugter finishte op de 31e plaats, op 5 minuten en 8 seconden van zijn ploeggenoot. In het algemeen klassement staat de Eldenaar op een 27e plaats.
“In de finale werd heel hard gereden”, vertelde Bugter na de etappe. “Ik kon jammer genoeg niet meespringen met de groep van Bram. Wel mooi dat Bram won. Het is zaak voor ons dat vast te houden.”
Van de 154 gestarte renners in de 66e Ronde van Namen zijn er nog 130 in de koers. Zaterdag en zondag zijn de laatste twee etappes.