Luuc Bugter levert prima prestatie

5 augustus 2013 | Van onze AS-redactie

Wielrenner Luuc Bugter uit Elden heeft zondag de Ronde van Namen als 27e in het eindklassement afgesloten. Zijn ploeggenoot Bram Scholten uit Geleen eindigde als beste renner van het Croford Cycling Team als vijfde in de vijfdaagse etappekoers in België.

Het team van Luuc Bugter (19) ging op de slotdag in de etappe van Gesves naar Namen over 150 kilometer nog wel voor de eindzege, maar al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van 21 man met daarin Floris De Tier, de nummer twee in het algemeen klassement.
Die groep kreeg bijna drie minuten voorsprong van het peloton. In de laatste 40 kilometer slonk die voorsprong beetje bij beetje. Uiteindelijk kon de achterstand (50 seconden met nog 10 kilometer, 37 seconden bij 8 kilometer) niet meer gedicht worden. De Nederlander Peter Schulting van Parkhotel Valkenburg won de rit, maar zijn ploeggenoot Sjoerd van Ginneken moest de gele trui afstaan aan de Belg Floris De Tier, die daarmee de 66e Ronde van Namen op zijn palmares kon bijschrijven. Bram Scholten viel in het eindklassement van een derde plaats terug naar een vijfde. “We hebben geprobeerd Bram voor in het klassement te houden, maar de kopgroep bleef vooruit”, verwoordde Luuc Bugter de situatie. “Toch hebben we een goed gevoel aan deze meerdaagse koers overgehouden.”
Over zijn eigen optreden was Bugter ook tevreden. “Ik ben in de eerste twee etappes met een twaalfde en een tiende plaats kort in het klassement geëindigd. Bram won daarna de derde rit en hebben we als ploeg goed gefunctioneerd.”
aan de Ronde van namen verschenen op 31 juli 154 renners aan de start. Uiteindelijk reden 114 coureurs de koers uit.

Eindklassement
1. Floris De Tier (B)
2. Dhaene Brecht (B) op 17 seconden
3. Peter Schulting (NL) op 20 seconden
4. Sjoerd van Ginneken (NL) op 29 seconden
5. Bram Scholten (NL) op 38 seconden
27. Luuc Bugter op 5 minuten, 14 seconden