Luuc Bugter hoopt op succesje

30 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

Luuc Bugter sluit zijn wielerseizoen komende dagen af in Frankrijk. De Eldenaar is donderdag met zijn ploeg afgereisd naar Le Havre om vanaf vrijdag deel te nemen aan de driedaagse etappekoers Tour de Seine-Maritime.

Bugter (19) maakt zijn eind juni deel uit van het Rucanor-Line Cycling team en rijdt twee maanden later dus al zijn laatste etappekoers van het seizoen. “Ik heb na zondag een rustperiode en ga me daarna voorbereiden op het schaatsseizoen”, vertelt de Eldenaar. “Ik krijg bij deze ploeg ook de vrijheid om te schaatsen, maar het is al vrijwel zeker dat ik volgend seizoen als wielrenner weer bij deze ploeg rijd. Ik heb begrepen dat ik mag blijven.”
Bugter wil in Frankrijk ook zijn wat mindere prestatie in de Ronde van Midden-Nederland, afgelopen zondag, rechtzetten. “Daar had ik een moment van onoplettendheid”, vertelt de Eldenaar. “Ik reed te ver van achteren toen het peloton brak. Dat was op de dijk. Ik raakte met een groep achterop en kon het gat niet meer dichtrijden. Ik heb de koers ook niet uitgereden. Daar moet je van leren, zoiets mag niet meer gebeuren.”
In de Tour de Seine-Maritime hoopt Bugter op dagsucces. “Zit dat er niet in, dan zal ik vooral mijn ploeggenoten helpen. We hebben een paar jongens die aardig kunnen klimmen.”
De etappes op vrijdag en zondag zijn ongeveer 150 kilometer lang. Op zaterdag is er eerst een korte etappe van 114 kilometer, ’s middags volgt een ploegentijdrit van 26 kilometer.