Lucassen trainer DFS Arnhem

22 maart 2020 | Van onze AS-redactie

Pascal Lucassen wordt de nieuwe trainer van DFS Arnhem. De 30-jarige Westervoorter, dit seizoen nog als speler actief bij de handbaleredivisionist, tekent een contract voor drie seizoenen. Lucassen wordt bij DFS de opvolger van Fred Michielsen, die komend seizoen in dienst treedt bij het Waalwijkse Tachos.

De technische commissie van DFS sprak ook met andere kandidaten, maar de keuze viel uiteindelijk op Lucassen. “Pascal heeft Fred al eens vervangen, hij kent de club en Pascal deelt de visie van het bestuur van DFS om het handbal in de regio op niveau te houden en actief samen te werken met andere verenigingen”, verklaart Frank Abbenhuis, lid van de technische commissie van DFS, de benoeming van Lucassen.

“Ik heb zin in deze klus”, zegt Lucassen, die zijn actieve carrière nu beëindigt. “Het is een jaartje eerder dan gepland. Het is al eens eerder besproken dat ik Fred op zou volgen, maar de intentie was dat hij drie jaar zou blijven. Dat is nu dus met een jaar verkort en deed die situatie zich voor mij eerder voor.”* Foto boven: Pascal Lucassen in actie tegen Havas, in de eerste wedstrijd van dit seizoen. (Foto: John Voermans.)