Loting KNVB-beker: Willem II – Vitesse

22 november 2020 | Van onze AS-redactie

Vitesse speelt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker in Tilburg tegen Willem II. Dat is het resultaat van de loting die zaterdagavond werd verricht. De wedstrijden in de tweede ronde worden gespeeld op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december.

Vitesse bereikte de tweede ronde zonder te spelen. De wedstrijd tegen de amateurs van HHC uit Hardenberg werd uit het programma geschrapt. Door de coronamaatregelen van de overheid mochten de amateurs in ieder geval tot half december niet voetballen. De KNVB besloot daarom alleen met betaalde clubs verder te gaan. De 26 amateurclubs die nog in het bekertoernooi zaten, ontvangen een financiƫle vergoeding en worden toegelaten tot het toernooi om de KNVB-beker van het seizoen 2020-2021.

In de tweede van de huidige editie ronde worden slechts zeven wedstrijden gespeeld. Ajax treft in een thuiswedstrijd FC Utrecht en PSV mag het na de verrassende zege in de eerste ronde bij FC Twente (1-3) op de eigen Vijverberg opnemen tegen PSV.

Negen ploegen, waaronder Feyenoord, AZ en NEC, zijn vrijgeloot. Zij stromen in de achtste finales weer in. Na de tweede ronde zijn er nog zestien ploegen over.

Overige speeldata KNVB beker
Kwartfinales: dinsdag 9, woensdag 10, donderdag 11 februari 2021
Halve finales: dinsdag 2, woensdag 3 of donderdag 4 maart 2021
Finale: zondag 18 april 2021
De finale wordt traditiegetrouw gespeeld in De Kuip in Rotterdam.