Lorenzo Arends verruilt AZ 2000 in de zomer voor SC Oranje

4 januari 2018 | Van onze AS-redactie

Lorenzo Arends maakt komende zomer alsnog de overstap van AZ 2000 naar SC Oranje. De talentvolle middenvelder zou, samen met ploeggenoot Yancey Baars, al voor aanvang van het huidige seizoen verkassen naar de Arnhemse stadgenoot, maar zag daar uiteindelijk vanaf. “Lorenzo wil die stap nu wel zetten”, zegt Carel van der Velden, trainer van SC Oranje.

Van der Velden bezocht woensdagavond ‘huize Arends” en volgens de trainer van SC Oranje zijn er nu geen twijfels meer over een overgang. “Ik heb daarna ook Patrick Baltus (trainer AZ 200, red.) op de hoogte gesteld. Dat vond ik wel zo netjes.”
De overgang van Arends naar SC Oranje noemt Vander Velden ‘geweldig nieuws’. “Want Lorenzo is een van de grootste talenten van Arnhem en omstreken. Heel veel clubs zaten achter hem aan.”
Dat Van der Velden al bezig is met volgend seizoen, zegt ook iets over zijn eigen plannen. “Ik heb aanbiedingen gehad van een aantal andere clubs, maar ik blijf SC Oranje trouw.”
SC Oranje voert in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal de ranglijst aan en wil promoveren naar de tweede klasse. “In dat geval moet je ook een beetje doorselecteren”, aldus Van der Velden.
De Arnhemse club hervat de competitie op zaterdag 27 januari met een uitwedstrijd tegen Keizerstad. Komende zaterdag (14.30 uur) oefent SC Oranje op het eigen sportpark De Bakenhof tegen FC Breukelen. Daarna volgen nog oefenwedstrijden bij naaste buur Arnhemia (donderdag 11 januari, 20.00 uur), Arnhemse Boys (zaterdag 13 januari, 14.30 uur, sportcomplex De Schuytgraaf) en DVOV (zaterdag 20 januari, 14.30 uur, sportpark de Pinkenberg, Rozendaal).