Loodzware straf voor MASV

22 februari 2017 | Van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft MASV vier punten in mindering gebracht. De Arnhemse zondagvierdeklasser kreeg die straf, omdat het op 5 februari in de wedstrijd tegen GVA (4-2 zege) met Eldridge Rojer en Orveo Ubbergen twee niet-gerechtigde spelers had opgesteld. Daarnaast kreeg MASV een boete van 400 euro en moet het duel in Doornenburg worden overgespeeld.

Rojer en Ubbergen waren tussentijds overgekomen van SV Babberich, dat zich in december had teruggetrokken uit de competitie in de tweede klasse I. De Liemerse club kon geen representatief elftal meer op de been brengen, toen het grootste deel van de spelersgroep niet verder wilde voetballen. Het bestuur van het in financiële problemen verkerende Babberich, dat op 22 december surseance van betaling aanvroeg, wilde de beloofde vergoedingen aan de spelers niet meer betalen.

Trainer Marcel Gerrist van MASV begrijpt niets van de opgelegde straf voor zijn club en heeft de KNVB de club foutief geïnformeerd. “Wij hebben van de KNVB spelerspassen ontvangen en de spelers zouden speelgerechtigd zijn. Daarom hebben wij Eldridge en Orveo ook opgesteld. De fout ligt volgens ons bij de KNVB, maar het is blijkbaar aan ons dat te bewijzen.”
Volgens Gerrist kreeg MASV ook de goedkeuring van de scheidsrechter bij het duel tegen GVA. “Gelukkig hebben wij alle stukken nog en wij zullen de straf aanvechten. Ons treft geen blaam en wij gehandeld hebben volgens de regels van de KNVB.

De straf zet een flinke streep door de kampioenskansen van MASV. De ploeg van trainer Marcel Gerrist had na 15 wedstrijden evenveel punten (37) als koploper Driel, dat pas 14 keer in actie
Afgelopen zondag won MASV nog met 2-0 bij Angeren in een duel , waarin de thuisploeg in de beginfase de beste kansen had. Op slag van rust zette Marc Comans MASV echter op 0-1. “We hebben in de tweede helft de puntjes op de i gezet en toen heeft Angeren geen kans meer gehad”, vertelde Gerrist, die na dit seizoen vertrekt naar Eendracht. Uit een prima aanval scoorde Angelo Siep 0-2.

* Foto boven: Scrimmage voor het doel van MASV in het duel met Angeren. Doelman Raymond van Driel krabbelt overeind. (Foto: Nico Kooij)


Marc Comans (half zichtbaar) zet MASV op 0-1. (Foto: Nico Kooij)