Locatie finaleduel Eldenia nog onbekend, Jonge Kracht – Vorden in Doetinchem

11 juni 2024 | Van onze AS-redactie

De KNVB neemt een beslissing over de locatie van het duel Eldenia – Germania. Beide clubs, die in de finale van de nacompetitie gaan strijden om een plek in de derde klasse, konden het niet eens worden over de locatie. Zelfs de speeldag leverde problemen op. De wedstrijd Jonge Kracht – Vorden, om een plek in de tweede klasse, wordt zondag 16 juni gespeeld op het Doetinchemse sportpark Dichteren, de thuishaven van VIOD. De aanvang is 12.00 uur.

“We zijn er samen niet uitgekomen”, vertelde Wim Hendriks, bestuurslid voetbalzaken van Eldenia. “Germania wilde niet op zondag spelen, maar op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag. Maar dat is voor ons geen optie. Niet alle spelers zijn die dagen beschikbaar en volgens het protocol van de KNVB moet die wedstrijd tussen de zondagclubs ook op zondag gespeeld worden, tenzij de clubs anders overeenkomen.”

De clubs hadden er dinsdagmiddag 11 juni voor 12.00 uur uit moeten zijn. Hendriks: “Dat is dus niet gelukt en daarom gaat de KNVB nu op zoek naar een locatie. Wij wilden wel in Oosterhout bij OSC spelen, maar daar ging Germania niet mee akkoord. Bemmel was voor ons ook een optie, maar daar zijn al activiteiten.”

De locatie is nog onbekend, maar het staat vast dat de wedstrijd zondag om 12.00 uur wordt gespeeld. De KNVB heeft alle wedstrijden op dat tijdstip gezet in verband met de interland Nederland – Polen, die om 15.00 uur begint. Komen clubs een ander tijdstip overeen, dan mag dat. Zo begint de wedstrijd tussen WVV ’34 en SDOUC zondag pas om 18.00 uur.

UPDATE: Beslissingsduel toch in Oosterhout
De wedstrijd Germania – Eldenia wordt zondag gespeeld op sportpark Nieuw Balveren in Oosterhout. De aanvang is 12.00 uur. Dat heeft de KNVB woensdagochtend bekendgemaakt. Omdat beide clubs het over de speellocatie niet eens konden worden, heeft de voetbalbond de uiteindelijke beslissing genomen.

* Klik hier voor het voetbalprogramma van zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024.
* Foto boven: Blijdschap bij Eldenia na de 3-1 winst op OSC, afgelopen zondag, in de tweede ronde van de nacompetitie. (Foto: Nico Kooij)