Lintje voor Steef Brinkhoff

22 november 2013 | Van onze AS-redactie

Steef Brinkhoff (75) is donderdag voor zijn vele verdiensten voor de Arnhemse voetbalclub VDZ benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Gerrie Elfrink reikte op de algemene ledenvergadering van VDZ de onderscheiding uit.

Elfrink noemde het een grote eer om als loco-burgemeester van Arnhem de onderscheiding uit te reiken. “Want wat jij allemaal doet, is abnormaal”, zo richtte Elfrink het woord tot Brinkhoff, die na zijn actieve carrière bij VDZ allerlei functies bij zijn club vervulde. “Vanuit het bestuur heb jij ook vele werkzaamheden verricht met betrekking tot de accommodatie. Het gaat er echter niet alleen om wat je hebt gedaan, maar ook om de manier waarop. Je bemoeit je overal mee, je bent soms een beetje eigenwijs, maar je doet alles vanuit een grote betrokkenheid en passie voor de club.”
Nadat Elfrink de koninklijke onderscheiding aan Brinkhoff had uitgereikt, viel ook het erelid stil. Lang duurde dat niet en was Brinkhoff, een spraakwaterval met humor, terug in zijn rol. “Het overvalt me allemaal”, zei hij. ‘Maar toen ik aan het begin van de avond mijn zus binnen zag komen en ook mijn twee zoons, dacht ik al: ‘Ik ben vanavond de pineut’.”

Brinkhoff is al meer dan zestig jaar lid van VDZ en na zijn actieve carrière, die hij al op zijn 28e door een blessure noodgedwongen moest beëindigen, werd hij leider van het eerste elftal. Brinkhoff trad vervolgens toe tot bestuur en vervulde nog tal van andere functies. Momenteel is Brinkhoff, uitgegroeid tot de icoon van VDZ, behalve bestuurslid ook nog technisch coördinator. Al eerder werd hij benoemd tot lid van verdienste en erelid.

* Foto’s: Irene Gudden Fotografie