Leming trefzeker voor Veluwezoom

3 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Veluwezoom lijkt dit seizoen veel plezier te gaan beleven aan Cerano Leming. De van Quick 1888 afkomstige aanvaller was dinsdagavond met 2 treffers verantwoordelijk voor de 2-1 zege van de Velpse ploeg op IJsselstreek.

Het duel met IJsselstreek was voor Veluwezoom de eerste wedstrijd op het toernooi van Zutphania. Op het ‘Park van Eme’ in Zutphen zijn Go Ahead (zondag 7 augustus, 14.00 uur) en FC Zutphania (dinsdag 9 augustus, 19.30 uur) de volgende tegenstanders.
Trainer Giovanni Zweers was ondanks de zege niet helemaal tevreden. “Het was vooral in de eerste helft niet best”, zei Zweers. “Het spel was onrustig, met veel foutieve passes. Door het drukkende weer lag ook het tempo veel te laag, waardoor de tegenstander zich steeds weer kon hergroeperen.”
Bij rust was er dan ook nog niet gescoord, maar daar kwam in de betere tweede helft verandering in. Cerano Leming toonde zich een aanwinst voor Veluwezoom door tweemaal te scoren. Tussendoor mocht IJsselstreek vanaf de strafschopstip nog gelijkmaken.
“Twee goede goals vanuit een combinatie”, zei Zweers, die na rust 5 andere spelers inbracht. “Het liep in de tweede helft wat beter. De tegenstander kon het conditioneel ook niet meer bijhouden.”
Bij Veluwezoom stond voor rust de van De Paasberg afkomstige Joey Koster in het doel, na de hervatting nam Leon Bergervoet, overgekomen van Angerlo Vooruit, zijn plek over.
“Joey kreeg wat meer te doen en was nog wat nerveus. Maar dat komt wel goed”, zei Zweers over zijn 18-jarige doelman. “En Leon is wat verder, heeft wat meer ervaring. Maar ik ben blij met deze 2 talentvolle keepers, die maar moeten uitvechten wie de plek van de gestopte Jos Wenders moet overnemen.
Zweers vindt dat zijn ploeg door de komst van veel nieuwe spelers zeker in de breedte sterker is geworden. “Vorig seizoen hadden we 14 gelijkwaardige spelers, nu wel 19.”