Lelijke uitglijder Arnhemse Boys

19 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft zondag in de vierde klasse F in de strijd om een plek in de nacompetitie een lelijke misstap gemaakt. De ploeg van trainer Patrick Baltus verloor op sportcomplex De Schuytgraaf met 3-2 van RVW.

Bij winst op RVW was Arnhemse Boys al zo goed als zeker geweest van nacompetitievoetbal en dus was de teleurstelling na het verlies groot in het Arnhemse kamp. Daarnaast was er ook boosheid, omdat arbiter Smits vlak voor tijd een treffer van Mitch Jurriëns op advies van de grensrechter van RVW afkeurde. In de ogen van de spelers van Arnhemse Boys was die goal loepzuiver.
Arnhemse Boys hield dus zelfs niet een enkel punt over aan het duel. In de strijd om de laatste periodetitel zijn daardoor naast Arnhemse Boys (21 punten uit 10 wedstrijden) ook RVW (19 uit 10), OSC en Veluwezoom (beide 16 uit 9) en HAVO (15 uit 9) nog in de race. De laatste periode gaat over 12 wedstrijden.
Arnhemse Boys (totaal 42 punten uit 22 wedstrijden) kan zich ook als hoogst geëindigde ploeg in de eindrangschikking zonder periodetitel nog plaatsen voor de nacompetitie. In dat geval neemt de formatie van trainer Patrick Baltus de eerste periodetitel over van kampioen ONA ’53. De concurrent heet in dit geval HAVO (38 uit 21) en die ploeg moet Arnhemse Boys onder zich houden. De positie van DVOL (40 uit 21) is niet van belang, omdat de ploeg uit Lent al in het bezit is van een periodetitel. Op 3 mei staat HAVO – Arnhemse Boys op het programma. Op de laatste speeldag speelt Arnhemse Boys thuis tegen ONA ’53.

Tegen RVW kwam Arnhemse Boys al in de eerste minuut door Angelo Siep op 1-0. Het leek een gemakkelijke middag te worden voor de thuisploeg, maar nog voor de pauze scoorde RVW twee keer. De 1-2 viel uit een strafschop. Na de hervatting liep RVW uit naar 1-3, maar Paul Müller bracht de spanning terug (2-3). RVW hield vervolgens stand.