Leijssenaar blijft jaar aan de kant

20 september 2013 | Van onze AS-redactie

Bas Leijssenaar komt dit seizoen niet in actie voor Arnhem Eagles. De basketballer kampt al enige tijd met een rugblessure en neemt daarom een jaar rust.

 

De selectie van Arnhem Eagles, dat zaterdag de competitie begint met een uitwedstrijd in Soest tegen Red Stars, telt enkele nieuwe gezichten. Zo is Rik de Graaf overgekomen van Black Eagles. “Hij heeft daar landelijke jeugd gespeeld. Een jonge speler met veel potentie”, zegt trainer Sven Voogt van Arnhem Eagles.
Voogt heeft ook Richard Hageman verwelkomt in zijn selectie. “Richard heeft een jaar niet gespeeld. Daarvoor was hij actief voor Goba. Hij is een aanwinst en heeft veel ervaring”, aldus Voogt. “Ik hoop dat hij ons naar een hoger niveau kan tillen. In de eerste twee wedstrijden is Richard er in verband met vakantie nog niet bij.”
Uit het tweede team van Arnhem Arnhem Eagles maakt Jan Siksma de overstap naar de hoofdmacht. Erik van Rooijen, afkomstig uit de jeugd van Arnhem Eagles, gaat mogelijk ook deel uitmaken van de selectie. Voogt: “Maar dat is nog niet helemaal duidelijk, omdat Erik nu geneeskunde studeert in Utrecht.”
Arnhem Eagles komt uit in de eerste divisie (Noord). Na de uitwedstrijd bij Red Stars staat op zaterdag 28 september de eerste thuiswedstrijd op het programma. In sporthal De laar (aanvang 21.00 uur) is dan GS Stars de tegenstander.

Selectie Arnhem Eagles: Richard Kofi, Mylthon Poulino, Bram Sieben, Guido Groenendijk, Rik de Graaf, Jeroen Dolleman, Bas de Leeuw, Miguel Brache, Kasper Rijkers, Richard Hageman, Jan Siksma, Erik van Rooijen.

Zie ook: Arnhem Eagles legt de lat hoog (klik hier)
Voor het volledige sportprogramma (klik hier)