Labyad voor vier duels geschorst

2 juni 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Zakaria Labyad is voor vier wedstrijden geschorst. De aanvaller van Vitesse ging dinsdagmiddag akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor zijn zware overtreding op Mark Uth van Heerenveen, afgelopen zondag.

De aanklager betaald voetbal startte maandag na het zien van de tv-beelden een vooronderzoek, waarbij alle betrokkenen, inclusief arbiter Bas Nijhuis, een verklaing moesten afleggen. Met een karatetrap velde Labyad aanvaller Mark Uth, die zondag in Gelredome op dat moment al twee keer had gescoord. Het was een wonder dat de speler van Heerenveen het duel na een blessurebehandelijng nog kon uitspelen.
Arbiter Bas Nijhuis floot niet eens voor een overtreding en daarmee ontsnapte Labyad aan een rode kaart. Nijhuis zou de actie van Labyad dus niet hebben waargenomen, hoewel Labyad na afloop voor de camera van FOXSports anders beweerde. “De scheidsrechter zei tegen mij: ‘Ik kan hem geven, maar ik kan hem ook niet geven’.
Vitesse won de beslissende wedstrijd in de play-offs, mede door een treffer van Labyad, met 5-2 en plaatste zich daarmee voor de derde voorronde van het toernooi om de Europa League.
Labyad maakt dat waaarschijnlijk niet eens mee. Hij keert terug naar Sporting Lissabon, dat het hem verhuurde aan Vitesse. De schorsing van vier duels neemt Labyad in principe mee.