Laatste duel zwangere Muriël Gunsing

8 december 2010 | Van onze AS-redactie

Muriël Gunsing speelt zondag haar voorlopig laatste wedstrijd voor Arnhemia Eagles, uit tegen het Nijmeegse Wildcats. De spelverdeelster van de Arnhemse basketbalclub is 18 weken zwanger.

Met pijn in het hart neemt de 37-jarige Gunsing, in ieder geval voorlopig, afscheid van Arnhemia Eagles. “Het is natuurlijk een leuke reden om te stoppen, maar ik vind het wel heel erg jammer”, zegt Gunsing. “Ik speel in een leuk team, we draaien goed en ik had het seizoen graag als speelster af willen maken.”
Gunsing, woonachtig in Zoetermeer en werkzaam als docente lichamelijke opvoeding aan de Stedelijke Scholen Gemeenschap Nijmegen, is bezig aan haar tweede seizoen bij Arnhemia Eagles.
In haar eerste jaar bij de Arnhemse club combineerde Gunsing spelen bij de Arnhemse hoofdklasser met de coaching van het eerste mannenteam van Batouwe. Daarvoor was ze twee jaar trainer-coach van de vrouwen van de Bemmelse club.
Of Gunsing, die ook speelde bij Joy-M (Malden), Cheetah (Nijmegen), Filtech Five (Tilburg), Wildcats (Nijmegen) en eredivisieclub Matrrixx Magixx (Nijmegen), nog terugkeert in het shirt van Arnhemia Eagles, weet ze nog niet. “Dit seizoen dus in ieder geval niet. En met mijn 37 jaar kun je met slimheid nog wel wat compenseren, maar tegen jonge meiden wordt het conditioneel en fysiek steeds zwaarder. Maar je weet nooit.”
Gunsing speelt zondag met Arnhemia Eagles tegen Wildcats haar laatste duel van dit seizoen. De wedstrijd in De Horstacker begint om 15.00 uur.

 
Het team van Arnhemia Eagles. Rechts onder Muriël Gunsing (nummer 9).