Korfballers Oost-Arnhem kruisen in zaalcompetitie de degens met Wageningen

9 mei 2020 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn het komende zaalseizoen ingedeeld in de hoofdklasse A. Daarin is KV Wageningen, komend seizoen getraind door Ron Steenbergen, één van de tegenstanders. Steenbergen was de afgelopen vijf jaar de coach van Oost-Arnhem.

Onder de van ODIK afkomstige trainer Hugo van Woudenberg hoopt Oost-Arnhem komend seizoen in de zaal weer een hoofdrol te vervullen. Met een tweede plaats in de hoofdklasse B plaatste Oost-Arnhem zich afgelopen seizoen voor de kruisfinales om een plek in de Korfbal League, maar daar ging door de coronacrisis een streep door.

Behalve KV Wageningen treft Oost-Arnhem in de zaal nog twee ploegen uit het het afgelopen zaalseizoen: Sparta Zwolle en Deetos uit Dordrecht. Het uit de Korfbal League gedegradeerde Tempo uit Alphen aan den Rijn is ook een van de opponenten. Mid-Fryslãn uit Grou en Unitas uit Harderwijk mogen het als de nummers één van respectievelijk de overgangsklasse A en B een stap hoger proberen. Avanti uit Pijnacker, vorig seizoen als zevende geëindigd in de hoofdklasse B, completeert het achttal ploegen in de hoofdklasse A.
De zaalcompetitie in de twee hoofdklasse start in het weekeinde van 14 en 15 november.

In de klassen onder de hoofdklasse begint de zaalcompetitie een week later. Voor Rheko, met trainer André van de Haar als opvolger van de vertrokken Gerben de Krey, stuit in de tweede klasse D op zes andere ploegen ten opzichte van vorig seizoen. Alleen Reehorst ’45 is voor de Rhedense formatie een oude bekende.

Het Arnhemse EKCA en DKOD (Renkum) zijn ingedeeld in de derde klasse D. Beide ploegen mogen zich verheugen op een aantal streekderby ‘s. Zo behoort het Zevenaarse Zwaluwen, met de Arnhemse trainer Peter Beenen voor het tweede seizoen aan het roer, tot de tegenstanders.
DLKV is in de derde klasse een nieuwkomer. De Didamse ploeg stond bij het afbreken van de competie in 4C op een tweede plaats, maar mag het komend seizoen een klasse hoger proberen.

* Foto rechtsboven: Noa Kapteyn namens Oost-Arnhem in actie tegen Dalto. (Foto: Mike Bekkers)  

INDELING ZAALKORFBALCOMPETITIE 2020-2021
HOOFDKLASSE A
Oost-Arnhem, KV Wageningen, Unitas (Harderwijk), Sparta (Zwolle), Tempo (Alphen aan den Rijn), Deetos (Dordrecht), Avanti (Pijnacker), Mid-Fryslãn (Grou).
TWEEDE KLASSE C
Rheko (Rheden), Rood-Wit (Wezep), Devinco (Deventer), Viking (Wijk bij Duurstede), Reehorst ’45 (Ede), Revival (Barneveld), Oranje Zwart (Zwolle), Woudenberg.
DERDE KLASSE D
DKOD (Renkum), EKCA (Arnhem), Zwaluwen (Zevenaar), DLKV (Didam), RDZ (Zeist), Kesteren, Keizer Karel (Nijmegen), KCD (Doorn).