Korfballers Oost-Arnhem klaar voor topper

1 december 2016 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft in de overgangsklasse B van de zaalkorfbalcompetitie nog steeds de maximale score. Na de 31-23 thuiszege op De Meervogels deelt de ploeg van trainer Ron Steenbergen met 6 punten uit 3 wedstrijden de koppositie met Tweemaal Zes. Oost-Arnhem lijkt klaar voor de topper tegen De Meeuwen, de nummer drie op de ranglijst. Dat duel staat zaterdag 3 december in Putten op het programma.

rick-verdouw-smallOost-Arnhem begon afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze De Meervogels niet goed. “We waren in de eerste helft niet scherp en het rendement lag te laag”, zei een kritische trainer Ron Steenbergen. “We stonden bij rust wel met 11-9 voor, maar ook in de tweede helft kon De Meervogels nog een tijdje bijblijven. Pas na een kwartier maakten we een sprong en liepen we uit naar een voorsprong van zes doelpunten.”
Steenbergen noemde dat ook het verschil met vorig seizoen. “Toen waren we in zo ’n slechte fase blijven hangen en was het nog heel spannend geworden. Nu hebben we ons daar bovenuit geknokt.”
Met drie overwinningen op rij is al wel duidelijk dat Oost-Arnhem in deze klasse niet tot de degradatiekandidaten gaat behoren. Steenbergen: “Het gaat voorspoedig en we zitten als team goed in ons vel. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat als we een keer verliezen. Wat blijft er dan over van die flow en hoe stappen we over een nederlaag heen?”
willemien-kragtAls het aan Steenbergen ligt, stelt zijn ploeg een verlies nog een tijdje uit. Zaterdagavond (20.1o uur) wacht een echte testcase voor Oost-Arnhem. In Putten is titelkandidaat De Meeuwen de tegenstander. “Dat wordt een heksenketel”, zegt Steenbergen. “Veel publiek en veel lawaai. De Meeuwen is een grote club, heeft een eigen sporthal en wil naar de Korfbal League. Een wedstrijd waarin we kunnen laten zien wat we waard zijn. “
De Meeuwen verloor afgelopen zaterdag de topwedstrijd bij Tweemaal Zes met 24-23 en heeft een achterstand van twee punten op Oost-Arnhem.

Oost-Arnhem – De Meervogels 31-23 (11-9).
Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 9 (waarvan 4 strafworpen), Bas van de Pijpekamp 5, Anna van Mölken, Nynke Lokhorst 2.
Eerste verdediging: Bas Broenink 5, Mathijs Baerends 5, Manon Ossendrijver 1 (Dian Ligt 1), Willemien Kragt 3.

* Foto rechts: Rick Verdouw (rechts), goed voor 9 doelpunten, verdedigt zijn tegenstander van De Meervogels. (Foto: Sharon Jansen)
* Foto links: Willemien Kragt scoorde 3 treffers. (Foto: Ingrid Wolfkamp)

Overgangsklasse B
Derde speelronde

Zaterdag 26 november
Oost-Arnhem – De Meervogels    31-23
KCR – Heerenveen                          22-24            
SKF – KVZ                                         26-22    
Tweemaal Zes – De Meeuwen       24-23

Stand
1. Tweemaal Zes           3 – 6
2. Oost-Arnhem            3 – 6
3. De Meeuwen             3 – 4
4. SKF                             3 – 4
5. Heerenveen              3 – 2  
6. KCR                            3 – 2
7. KVZ                            3 – 0
8. De Meervogels         3 – 0 

Programma
Vierde speelronde
Zaterdag 3 december
De Meeuwen – Oost-Arnhem (20.10 uur, De Meeuwen-hal, Putten)
Heerenveen – Tweemaal Zes
KVZ – KCR
De meervogels – SKF