Koploper ESCA verliest van DUNO

1 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen verloren. De Arnhemse ploeg ging in 4A in eigen huis onderuit tegen DUNO:  1-2. ESCA blijft met 12 punten uit 5 duels nog wel koploper.

Het leek er lange tijd op dat DUNO gemakkelijk zou winnen, maar ESCA vocht zich in de tweede helft nog knap terug. De eerste 5 minuten begon ESCA sterk aan de wedstrijd en kreeg het een grote kans via Reinout Leeuwenkuil. Hij schoot net over. Daarna nam DUNO het heft in handen. De ploeg van Fred Bosschaart kwam op voorsprong via een strafschop.
ESCA was duidelijk geschrokken van de achterstand en dat zorgde voor de nodige wanorde. Enkele minuten na de 0-1 maakte DUNO via een corner dan ook dankbaar gebruik van een fout in de defensie: 0-2.
Het was duidelijk dat er bij ESCA na rust een tandje bij moest, want de thuisploeg verloor in de eerste helft te veel duels en kwam absoluut niet in het spel tegen het goed spelende DUNO. Na de hervatting was ESCA feller en Jurrien Schouten zorgde 10 minuten na pauze met het hoofd voor 1-2. ESCA rook bloed en zette DUNO stevig onder druk. De Arnhemmers wisten echter te weinig kansen af te dwingen. Schouten was nog wel een keer dicht bij de gelijkmaker, maar de lat stond de 2-2 in de weg.

Uitslagen Vierde klasse A
ESCA – DUNO                           1-2
Ede Victoria – SC Oranje         3-3
DVE Trajanus – AZ 2000         1-0
Oranje Blauw – Alverna            6-3
Wodanseck – Wageningen       3-4
Germania – EMM                       2-2