KNVB haalt Eldenia A1 uit competitie

6 maart 2015 | Van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Eldenia A1 voorlopig uit de competitie genomen. Hangende het onderzoek naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het gestaakte bij SKV A2, op zaterdag 28 februari, mag de Eldense ploeg niet in actie komen.

Tijdens de wedstrijd tussen SKV A2, de nummer laatst op de ranglijst in de eerste klasse (22) en Eldenia A1, de nummer twee, kregen twee spelers van de bezoekers wegens natrappen en slaan een rode kaart. Toen vlak voor tijd bij een 1-0 stand in het voordeel van de Wageningse thuisclub ook een derde Eldense speler na het beledigen van scheidsrechter Joey Wannet uit het veld werd gestuurd, waren de rapen gaar. “Daarna heeft de assistent-scheidsrechter de arbiter een duw in de rug gegeven en is de wedstrijd gestaakt”, vertelde Harry Hooft van de afdeling tuchtzaken van de KNVB district Oost. “Het wangedrag van de grensrechter in combinatie met de drie rode kaarten is voor de tuchtcommissie aanleiding geweest Eldenia A1 hangende het onderzoek uit de competitie te nemen.” 

Eldenia kwam aan het einde van vorig seizoen ook al in opspraak. De Eldense ploeg speelde aan het einde van de competitie gelijk tegen Achilles ’29 (5-5), nadat het bij rust op een 5-0 voorsprong had gestaan. De Eldense ploeg liet het in de tweede helft geheel lopen, omdat alleen een gelijkspel een plek in de nacompetitie zou opleveren.
De arbiter staakte uiteindelijk het duel, waarna Eldenia door de tuchtcommissie uit de competitie werd gehaald. Dat zou degradatie hebben betekend, maar in beroep draaide de commissie van beroep van de KNVB die straf terug. Wel werd trainer Marcel Gerrist voor één jaar geschorst en kreeg Eldenia een geldboete.