KNVB-beker: Vitesse gehavend naar Heracles Almelo

30 oktober 2018 | Van onze AS-redactie

Vitesse treedt woensdagavond in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker met een gehavende ploeg aan tegen Heracles.  Behalve de langdurig geblesseerden Tim Matavz (kuitbeenbreuk), Charly Musonda (knie) en Arnold Kruiswijk (rug) kan trainer Leonid Slutsky ook niet beschikken over Maikel van der Werf (knieblessure) en Alexander Büttner (liesklachten). Het meespelen van Roy Beerens (enkel) is twijfelachtig.

Van der Werff raakte zondag geblesseerd in het met 2-1 gewonnen duel met Fortuna Sittard. Uit onderzoek bleek dat hij lichte schade heeft opgelopen aan de meniscus van zijn linker knie. Dat meldt de Gelderlander. De aanvoerder van Vitesse is minimaal drie weken uitgeschakeld. Mogelijk volgt een kijkoperatie.

Vitesse trof Heracles Almelo al op 7 oktober voor de competitie. De Arnhemse ploeg was toen heer en meester en versloeg de Overijsselse formatie met 4-0. Bekerwedstrijden staan echter op zichzelf en bovendien wordt het duel nu gespeeld op kunstgras.

In de strijd om de KNVB-beker bewaart Vitesse geen al te beste herinneringen aan een bezoek aan Almelo. Op 23 september 2015 verloor Vitesse in een tumultueus duel na verlenging met 4-1. De Arnhemse ploeg beeëindigde de wedstrijd toen met acht spelers, nadat Ibarra, Nakamba en Kashia allen met twee keer geel uit het veld werden gestuurd. In de verlenging, die aanbrak bij een 1-1 stand,  was er voor Vitesse toen geen houden meer aan.
Trainer Peter Bosz van Vitesse kreeg het toen ook flink aan de stok met arbiter Danny Makkelie. Bosz werd naar de tribune gestuurd, maar de coach weigerde te vertrekken. Pas na een onderbreking van de wedstrijd gaf Bosz aan dat verzoek gehoor.
De trainer werd aanvankelijk voor vier duels geschorst, maar dat werd in beroep omgezet in een schorsing van vier wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk.

Het bekerduel Heracles Almelo – Vitesse begint woensdag 31 oktober om 18.30 uur.

* Foto rechtsboven: Trainer Henk Fraser van Vitesse op de schouders na de bekerwinst in de finale tegen AZ op 30 april 2017. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)