KNKV zet nog geen streep door play-offs Oost-Arnhem

7 april 2020 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem mogen nog steeds hopen op het doorgaan van de play-offs om promotie naar de Korfbal League. Het bestuur van het Koninklijke Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) wil de kleine mogelijkheid dat de kruisfinales nog gespeeld kunnen worden, in welke vorm dan ook, open houden tot het eerstvolgende besluit van het kabinet in de week voor 28 april. Dat heeft het KNKV op haar website bekendgemaakt.

Het KNKV gaat de komende dagen met de betrokken verenigingen over die optie in gesprek. Mochten de wedstrijden, en ook die om de play-offs om de landstitel, niet uitgespeeld kunnen worden, dan beslist het bondsbestuur zo snel mogelijk nadat het kabinet helderheid heeft gegeven over de huidige consequenties.

KCC – Oost-Arnhem en Dalto – Nieuwerkerk waren de twee duels in de kruisfinale. De winnaars zouden elkaar na een ‘best-of-three’ treffen in de finale. De winnaar van die eindstrijd promoveert naar de Korfbal league, de verliezend finalist kreeg nog een herkansing tegen Groen Geel, de nummer voorlaatst van de Korfbal League.

In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking. Dat betekent dat voor clubs als Rheko (tweede klasse D) en EKCA en DKOD (beide derde klasse D) dat de drie speelrondes niet meer gespeeld worden. De drie regionale ploegen staan na elf speelrondes alle drie op een veilige positie. 

De gehele veldcompetitie 2019 – 2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en daarom is het bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Over de indeling van de veldcompetitie van volgend seizoen doet het bondsbestuur te zijner tijd nadere mededelingen.

* Bron: knkv.nl