KNKV: onderzoek omstreden treffer

16 december 2010 | Van onze AS-redactie

Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) verzamelt informatie naar aanleiding van de winnende, fel omstreden treffer van GKV in het duel met Oost-Arnhem. “Pas dan vormen wij een oordeel”, zegt Remco Winter, hoofd competitie van het KNKV.

Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn verloor zaterdag in de overgangsklasse B de confrontatie met het Gorkumse GKV met 18-19. Het beslissende doelpunt van de gasten viel echter buiten de officiële speeltijd. Arbiter De Jong weigerde de treffer echter te annuleren. De verwarring rond dat doelpunt ontstond, omdat de zoemer niet afging op het moment dat de klok op ‘nul’ sprong.
Remco Winter kan nog niet veel zeggen over het incident. “In ieder geval niet iets concreets”, vertelt het hoofd competitie van het KNKV. “We hebben een brief binnen van Oost-Arnhem. Daarin staat de lezing van de gebeurtenissen van Frank van het Kaar, de juryvoorzitter achter de wedstrijdtafel. Van de scheidsrechter en GKV heb ik nog geen rapport. Ik wil eerst alle feiten op een rij hebben en overleggen met de tuchtcommissie, voordat ik kan zeggen wat er verder gaat gebeuren.”
Volgens Winter is een beslissing van de scheidsrechter ‘in principe onherroepelijk’. “Maar dit is een bijzonder incident en ik ken nog niet alle feiten. Voor ons is dit ook iets nieuws. Tot op heden is dit nog nooit voorgekomen, maar het verdient een zorgvuldige afwikkeling.”
ArnhemSports beschikt over exclusieve beelden, waarop duidelijk blijkt, dat het winnende doelpunt na de officiële speeltijd is gescoord.

Zie ook: ‘Beelden bewijzen gelijk Oost-Arnhem’. Klik hier