Knap herstel Oost-Arnhem

21 september 2020 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben zich in de hoofdklasse A na twee nederlagen in uitduels bij DSC en Dalto knap hersteld. De ploeg van trainer Hugo van Woudenberg was zaterdagmiddag heer en meester in het duel met streekrivaal KV Wageningen: 25-19.

De zege zorgde toch voor enige opluchting, bekende Jasper Broenink, die afgelopen zomer Wageningen na zes seizoenen verruilde voor Oost-Arnhem. “Als we nu weer hadden verloren, was er misschien wat twijfel ontstaan en was er toch meer druk op de ploeg komen te liggen.”

Oost-Arnhem liet het tegen Wageningen, dat nog zonder verliespunten naar Arnhem was afgereisd, zover niet komen. De thuisploeg liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat er niets te halen viel voor de opponent. Na een 11-5 tussenstand stond dat verschil ook bij rust nog op het scorebord: 13-7.

Na de pauze liep Oost-Arnhem aanvankelijk wat verder uit (22-14), maar daarna was de concentratie wat minder bij de thuisploeg. Wageningen kon daardoor wat terugdoen en de stand een wat draaglijker aanzien geven: 23-19.
Het laatste woord was echter weer aan Oost-Arnhem. Noa Kapteyn zorgde voor 24-19, Jasper Broenink bepaalde de eindstand op 25-19.


Voor Jasper Broenink was het de eerste confrontatie met (een aantal) oud-ploeggenoten. “Wel apart”, sprak Broenink. “Ik heb er zes jaar gespeeld en vijf jaar als aanvoerder en het waren allemaal topjaren. Door corona heb ik alleen niet op een leuke manier afscheid kunnen nemen tijdens een wedstrijd. Het was ineens voorbij.”

Behalve de overwinning vierde Oost-Arnhem ook de verjaardag van de tweelingbroers Thijs (speler) en Emiel (assistent-trainer) Broenink. Rick Verdouw kreeg een minuut voor tijd nog een publiekswissel. Hij was een dag eerder vader geworden van zoon Noud.

Ook voor Ron Steenbergen, coach van Wageningen, was het een bijzonder duel. Steenbergen was de afgelopen vijf seizoenen trainer van Oost-Arnhem en speelde twee decennia in de Arnhemse hoofdmacht. “Natuurlijk geeft het een apart gevoel om tegen Oost-Arnhem te spelen”, zei Steenbergen. “maar ik heb het prima naar mijn zin. Er zijn een paar spelers vertrokken, maar daar zijn goede voor terug. Op het veld moeten we het goed oppakken en in de zaal willen we bovenin de hoofdklasse meedraaien. We hebben een leuke selectie en de faciliteiten, met een eigen hal, zijn heel goed.”

Oost-Arnhem, eerste aanval: Willemien Kragt 6, Noa Kapteyn 1, Jasper Broenink 2, Thijs Broenink 3.
Eerste verdediging: Senna van den Bos 4 (57. Anouk Damen), Nynke Lokhorst 1 (51. Renske van Os), Rick Verdouw 5 (60. Tim Pels), Bas Broenink 3 (31. Matthijs Baerends, 52. Jorrit Meyer). 

* Foto geheel boven: Jasper Broenink. (Foto: Mike Bekkers)

Oost-Arnhem in de aanval tegen KV Wageningen. (Video: Anne Dreuning)
Trainer Ron Steenbergen van Wageningen maakt zich boos na de ‘gespeelde val’ van Thijs Broenink (zie eerste video).
Aanval van Oost-Arnhem doeltreffend afgerond door Senna van den Bos.

UITSLAGEN STAND EN PROGRAMMA
HOOFDKLASSE A
Zaterdag 19 september
Oost-Arnhem – Wageningen 25-19
SKF – Mid-Fryslãn 17-17
Dalto – DSC 16-15
SCO – Heerenveen 15-14

Stand
Dalto 4-6
DSC 3-4
Wageningen 3-4
Oost-Arnhem 4-4
Mid-Fryslãn 3-3
SCO 3-2
Heerenveen 3-2
SKF 3-1

Programma
Zaterdag 26 september
SKF – Oost-Arnhem (15.30 uur)
Dalto – Mid-Fryslãn
Heerenveen – DSC
Wageningen – SCO