Knap gelijkspel AZ 2000 bij Redichem

10 maart 2018 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 pakte in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal op het Wilhelmina sportpark in Heelsum een punt bij het veel hoger geklasseerde Redichem: 1-1. De ploeg van trainer Patrich Baltus bleef daarmee voor de derde keer op rij ongeslagen.

Die ongeslagen reeks bezorgde AZ 2000 echter slechts drie punten. De gelijke spelen tegen achtereenvolgens SKV, Dieren en Redichem tonen aan dat de Arnhemse ploeg goed genoeg is voor de derde klasse.
“In een van onze kant goede eerste helft, waarin wij diverse kansjes creĆ«erden, leken we we niet het gewenste en ook verdiende doelpunt te maken”, zei Baltus. Vlak voor rust plaatste AZ 2000 echter een vlijmscherpe counter, waarna een verdediger van Redichem de bal na een scherpe voorzet van Silvano Baars achter zijn eigen doelman gleed.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. AZ 2000 speelde goed georganiseerd en gokte op de counter. Dat leidde tot een enorme kans voor Bryan van Schooten, maar de aanvaller kwam net niet uit met zijn stappen. Baltus: “Zo hielden we de hoop voor de tegenstander levend en helaas viel dan ook de gelijkmaker uit een afgeslagen bal. Het wedstrijdbeeld was eerder dat wij de 0-2 zouden maken.”
Redichem ging op zoek naar de 2-1, maar werd niet echt gevaarlijk meer. “Op basis van de hele wedstrijd vond ik dat we de drie punten verdiend hadden”, zei Baltus. “De spelers waren ook teleurgesteld. Nu op naar naar volgende week. Dan krijgen we Keizerstad thuis.”