Klop per direct weg bij SC Rheden

28 januari 2020 | Van onze AS-redactie

Trainer Wilco Klop (56) is opgestapt bij SC Rheden en met onmiddellijke ingang aan de slag gegaan bij de zaterdagse tweedeklasser Be Quick Zutphen. Onlangs werd al bekend dat beide partijen na dit seizoen niet samen verder zouden gaan. Het bestuur van SC Rheden buigt zich de komende weken over een tussentijdse oplossing.

“Het contract met Rheden is in goed overleg op mijn verzoek met onmiddellijke ingang ontbonden”, vertelt Klop. “We zouden na dit seizoen uit elkaar gaan en ik was in gesprek met Be Quick Zutphen over volgend jaar. Maar Be Quick heeft ook nu iemand nodig en ik heb de keuze gemaakt er nu in te springen.”

De Zutphense tweedeklasser moest op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Youssef Aaroub. ‘In onderling overleg is geconstateerd dat er te weinig aanknopingspunten zijn om de samenwerking te continueren’, zo viel begin januari te lezen op de website van Be Quick Zutphen.
Aaroub was pas een half seizoen werkzaam bij Be Quick Zutphen. Hij werd aangesteld nadat Jhon van Beukering wegens privé-omstandigheden had afgezegd.

Be Quick Zutphen staat in de tweede klasse G stijf onderaan. De ploeg verloor dit seizoen alle dertien gespeelde wedstrijden en kreeg afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd na de winterstop meteen met 4-0 een pak slaag van Lelystad ’67. “Toch heb ik er zin in om aan deze klus te beginnen. Ik verwacht dat we nog in deze klasse blijven. Een mooi moment om in te stappen. Het is een uitdaging en deze keuze is vooral een gevoelskwestie”, zegt Klop, die dinsdagavond al de training leidde bij Be Quick Zutphen.

Klop vindt niet dat hij SC Rheden in de steek laat. “Nee, want ik heb alles gegeven voor de club, er ook alles aan gedaan. Ik denk ook nog steeds dat de groep nog meer kan”, meent Klop, die zijn waardering uitspreekt voor de manier waarop het bestuur van SC Rheden aan de ontbinding van zijn contract heeft meegewerkt.

Voorzitter Rick Palm van SC Rheden weigert ook met modder te gooien in de richting van zijn vertrokken trainer. “We zouden tot einde van dit seizoen samenwerken, maar dat houdt dus nu op. En dus moeten we als SC Rheden nu noodgedwongen snel een oplossing bedenken voor dit probleem. Dat valt niet mee, maar we gaan ook nu weer hard aan het werk om ook dit probleem op te lossen.”
Marcel Gerrist, de assistent van Klop, leidde dinsdagavond de training bij SC Rheden.